AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Μαρ 2015

Σεβαστάκης-Κατρακάζος-Αγγελόπουλος με Δρίτσα για το ακτοπλοϊκό


Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, αρμόδιο για θέματα Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, είχε την Παρασκευή στον Πειραιά ο βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης, με στόχο την παρουσίαση των σύνθετων ακτοπλοϊκών προβλημάτων του Νομού. Συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος, ο Δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος, φορείς από την Ικαρία και τους Φούρνους.

Συζητήθηκαν διεξοδικά η τακτική και αδιάλειπτη σύνδεση Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων με Πειραιά και Θεσσαλονίκη, η διασύνδεση των νησιών μεταξύ τους αλλά και με τα υπόλοιπα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, η κανονικότητα των δρομολογίων και η χρήση όλων των λιμανιών.

Συζητήθηκε επίσης η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες προς τους κατοίκους του Νομού, καθώς και η σταθερότητα και το κόστος παροχής. Τονίστηκε ο κομβικός ρόλος της ακτοπλοΐας στην εμπορική ανάπτυξη των νησιών του Νομού, αλλά και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, όπως επίσης και η γεωπολιτική σημασία της περιοχής που θα ενισχυθεί με την πυκνότερη διασύνδεση με την Τουρκία.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα των εργαζομένων στο πλοίο "Μυτιλήνη" της NEL, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Από την πλευρά του ο κ. Δρίτσας δήλωσε τη βούλησή του για την αναμόρφωση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου και  τη δημιουργία ενός δημόσιου, κοινωνικού φορέα ακτοπλοΐας, ενώ είπε πως θα δώσει βάρος και στους ελέγχους για το αξιόπλοο των πλοίων.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, ο έγκαιρος προγραμματισμός των δρομολογίων που αφορούν στον Νομό, όχι μόνο για τις ημέρες του Πάσχα, αλλά και για τη θερινή περίοδο, βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες και ήδη εκπονείται.

Σε ό,τι αφορά στη NEL, το υπουργείο έχει ανακοινώσει την καταβολή οφειλόμενου ποσού προς την εταιρεία.