AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

2 Μαρ 2015

"Σαμιακή Πολιτεία": "Και το καλοκαίρι φαίνεται ότι θα το περάσουμε με έργα"


Θέση για όσα διαδραματίστηκαν στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής πήρε τη Δευτέρα η δημοτική παράταξη «Σαμιακή Πολιτεία».
 
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, "στο 'έκτακτο' και 'κατεπείγον' Δ.Σ της 27ης Φεβρουαρίου 2015 για την κατάσταση με τα έργα στην Πόλη της Σάμου όλοι οι παρόντες πήραμε ακόμη μια δυνατή δόση πραγματικότητας.

Αρκετοί το κατάλαβαν, ελάχιστοι όμως παραδέχτηκαν την ήττα και την αδιαμφισβήτητη υπεροχή της συσπειρωμένης εξουσίας απέναντι στην ανοργάνωτη κοινωνία.

Ο κ. Δήμαρχος, επαγγελματίας πολιτικός και έμπειρος δικηγόρος, παρουσίασε το μαύρο ως άσπρο, τις αστοχίες ως ευστοχίες και τις παραλείψεις ως επιτυχίες.

Ο κ. Ανάδοχος του έργου, επαγγελματίας εργολάβος και έμπειρος συνεργάτης της εξουσίας, εξάρτησε την αποπεράτωση του έργου στον καιρό και στην έκτακτη χρηματοδότηση, ξεκαθαρίζοντας πως δεν δέχεται υποδείξεις για τον προγραμματισμό των εργασιών του. Επιπλέον συμβούλεψε τους Σαμιώτες να κυκλοφορούν στην παραλιακή με ποδήλατο, χωρίς όμως να τους διαβεβαιώσει πως τα κυβολιθικά και τα άλλα υλικά που θα χρησιμοποιήσει θα είναι και τα κατάλληλα για τα λάστιχα ενός ποδήλατου.

Οι Κοινωνικοί Φορείς και τα άτομα που συμμετείχαν στη συνεδρίαση εκφράστηκαν, ακούστηκαν αλλά δεν εισακούστηκαν.

Γιατί o καθένας έδειξε να ενδιαφέρεται μόνο για την δική του άποψη και δεν προβλήθηκε οργανωμένα και συνολικά η εικόνα της 'βομβαρδισμένης πόλης' που βιώνουμε όλοι μαζί, είτε κατοικούμε και διαβιώνουμε στην παραλία, είτε κοντά στο δημαρχείο, είτε στα στενά, είτε κοντά στο νοσοκομείο και τον περιφερειακό.

Έργα που ανοίγουν σε όλη την έκταση της πόλης-και όχι μόνο στην παραλιακή- και επί μήνες δεν κλείνουν, αντί να προχωρούν τμηματικά. Οι δρόμοι όλης της πόλης είναι συχνά απροσπέλαστοι και στην πρώτη βροχή γίνονται οδοφράγματα.

Σε λίγες μόνο βδομάδες έρχεται το Πάσχα και κανονικά θα έπρεπε όλοι μαζί να έχουμε σχεδιάσει μία στρατηγική για την προσέλκυση πολλών επισκεπτών στο νησί και την πόλη αυτή την περίοδο. Αντί γι' αυτό, ακόμα και το καλοκαίρι φαίνεται ότι θα το περάσουμε με έργα.

Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της Πόλης της Σάμου έχουν δίκιο να εξεγείρονται".

"Εμείς ως Δημοτική Παράταξη περιμένουμε από όλους να συζητήσουν και να καταλήξουν σε ένα σχέδιο 'άμεσης ανάγκης' εν όψει και της τουριστικής περιόδου, που θα υποβληθεί στη δημοτική αρχή. Θα πάρουμε μάλιστα πρωτοβουλίες για αυτό το θέμα
", υποστηρίζει η "Σαμιακή Πολιτεία".