AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

2 Μαρ 2015

Δ.Σεβαστάκης: "Τα έργα αποδόμησαν τη λειτουργία της πόλης της Σάμου"


Τη μακρά συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που είχε ως θέμα τα πολλαπλά έργα που εκτελούνται στην πόλη της Σάμου και τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στην αγορά και την ίδια την πόλη, παρακολούθησε την περασμένη Παρασκευή ο βουλευτής Σάμου. Και τη Δευτέρα, ο Δημήτρης Σεβαστάκης πήρε θέση για το θέμα, με δημόσια τοποθέτησή του.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Σεβαστάκης θεωρεί ότι "τα έργα που εκτελούνται στην πόλη της Σάμου είναι εξαιρετικά σύνθετα, αφορούν υποδομές (αλλαγή υπόσκαφων δικτύων), αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία (παραλιακή ζώνη), αφορούν αισθητικοαρχιτεκτονικές παρεμβάσεις (επίσης στον σχεδιασμό της παραλιακής ζώνης), αλλά και επιδιορθωτικές παρεμβάσεις σε πολλά σημεία της πόλης, όπου, είτε λόγω βανδαλισμών, είτε λόγω κατασκευαστικών αστοχιών, παρουσιάζονται φθορές και κακοτεχνίες.

Τα έργα λόγω της έκτασής τους έχουν ουσιαστικά αποδομήσει την εμπορική και τουριστική λειτουργία της πρωτεύουσας. Υπάρχει δε κίνδυνος λόγω καθυστερήσεων, να 'χαθεί' και η επόμενη τουριστική περίοδος.

Σ' όλα αυτά, συμπλέκονται και τα πολύ σοβαρά προβλήματα από τις κατολισθήσεις της περιφερειακής οδού. Σύμφωνα με τους τεχνογνώστες μηχανικούς, το τελευταίο οφείλεται στην ανεπαρκή μελέτη των πρανών και στις τεράστιες ανισοσταθμίες που η απολύτως  προβληματική χάραξη της οδού έχει επιφέρει".

Ο βουλευτής υποστηρίζει ότι θα παρακολουθήσει στενά και τις κινητοποιήσεις φορέων και πολιτών.