AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

2 Μαρ 2015

Και νέα διεθνής διάκριση για σαμιώτικο κρασί!


Άλλο ένα μετάλλιο σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (Ε.Ο.Σ.Σ).

Ο λόγος για το λευκό Samos Nectar V.N.D. (Γεωγραφική Ένδειξη: Π.Ο.Π. Σάμος - Οίνος Φυσικώς Γλυκύς) εσοδείας 2011, που τιμήθηκε με το Ασημένιο Μετάλλιο στον 15ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων, στη Θεσσαλονίκη.


Η επίσημη ανακοίνωση των μεταλλίων έγινε το περασμένο Σάββατο, σε ειδική εκδήλωση απονομής, στο Εκθεσιακό Κέντρο "Ι. Βελλίδης" της HELEXPO, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών "Detrop & Oenos 2015".

Η Ε.Ο.Σ Σάμου συμμετείχε στην έκθεση με ένα καλαίσθητο περίπτερο, κομψό και σοβαρό ώστε να παραπέμπει στην παράδοση και ιστορία της αμπελουργίας αλλά και με μοντέρνα αισθητική ώστε να δηλώνει την κατανόηση των σύγχρονων τάσεων και απαιτήσεων της αγοράς.





Η επαφή της Ε.Ο.Σ.Σ με το επαγγελματικό κοινό της Βορείου Ελλάδος είναι απαραίτητη και η DETROP - Oenos δίνει πάντα μία πολύ καλή ευκαιρία για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Εκτός όμως από τους επισκέπτες εσωτερικού υπήρξε και πολύ μεγάλος αριθμός επαγγελματιών από το εξωτερικό οι οποίοι επισκέφθηκαν την έκθεση. Αρκετοί έδειξαν ενδιαφέρον για τα σαμιώτικα κρασιά της Ε.Ο.Σ.Σ αφού γνωρίζουν τον δυναμικό εξαγωγικό χαρακτήρα του συνεταιρισμού από το 1934.  Ήδη έχουν ξεκινήσει πιο ουσιαστικές επαφές που θα οδηγήσουν σε νέες παραγγελίες με νέους εισαγωγείς από διάφορες χώρες.


Στην εν λόγω έκθεση, από τις 26 Φεβρουαρίου έως και την 1η Μαρτίου, συμμετείχε τόσο η Ποτοποιία Σάμου "Γιοκαρίνης Εμμανουήλ Α.Β.Ε.Ε", όσο και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου:



Σε δήλωσή της, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιτυχημένη συμμετοχή της Περιφέρειας στην Έκθεση αυτή.

Ευχαρίστησε τις 17 επιχειρήσεις που συνέβαλαν στην παρουσίαση της παραγωγικής φυσιογνωμίας της περιοχής και εξέφρασε την πεποίθησή της για τη συμβολή της Διεθνούς αυτής Εκθέσεως στην αύξηση του μεριδίου αγοράς των υψηλής ποιότητας τοπικών προϊόντων, τόσο στις αγορές της Ελλάδας, όσο και του εξωτερικού.

Τόνισε, επίσης, ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου "συνεχίζει και εντατικοποιεί τη στήριξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων των νησιών μας, με στόχο το άνοιγμα προς νέες αγορές".