AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Φεβ 2016

ΕΚΣ, Π.Α.ΜΕ και ΠΑ.Σ.ΕΒΕ στην Πανσαμιακή συγκέντρωση των αγροτών στις 12/2


Κάλεσμα για συμμετοχή στην πανσαμιακή συγκέντρωση που διοργανώνεται την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία των αγροτών του νησιού απευθύνουν το Εργατικό Κέντρο (Ε.Κ.Σ), το Π.Α.ΜΕ και η Π.Α.Σ.ΕΒΕ Σάμου.

Όπως χθες και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ, τώρα και το τοπικό Εργατικό Κέντρο "εκφράζει αλληλεγγύη και συμπαραστέκεται στη συνέχιση του αγώνα από την αγροτιά του νησιού μας για να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης. Στηρίζουμε τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων και τις κινητοποιήσεις τους στην Αθήνα. Συμμετέχουμε στην πανσαμιακή κινητοποίηση των αγροτών την Παρασκευή στη Σάμο και στο κάλεσμα της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την ίδρυση Αγροτικού Συλλόγου".

"Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας και των εργατών!
" αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Ε.Κ.Σ.

Με τη σειρά του, με σύνθημα "Εργατιά-αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά! Μπορούμε να τους σταματήσουμε!", και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ) Σάμου ζητά "να μην περάσει ο νόμος-λαιμητόμος για το ασφαλιστικό!". Κατεβαίνει και αυτό στην κινητοποίηση της Παρασκευής "για να κάνουμε μπλόκο στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε! Για να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης! Για να πούμε ΟΧΙ στην κατάργηση της αναγκαστικότητας της Ε.Ο.Σ.Σ. Για να συμπαραταχθούμε με όλες μας τις δυνάμεις με τους αγρότες μας, τους κτηνοτρόφους, τους μελισσοκόμους, τους ψαράδες, που βρίσκονται και αυτοί στο ολέθριο στόχαστρο του νέου ασφαλιστικού".

Από την πλευρά της, η Γραμματεία Σάμου της Π.Α.Σ.ΕΒΕ (Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων) καλεί τα μέλη της και τα συνδικαλιστικά όργανα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους αγρότες και "να πάρουμε μαζικά μέρος στο αγροτικό συλλαλητήριο της Σάμου, να βροντοφωνάξουμε ακόμη μια φορά: Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση. Πάρτε πίσω τώρα, τον νόμο-λαιμητόμο. Όχι στο διάλογο-απάτη".

"Παραμένουμε σε ετοιμότητα και θα απαντήσουμε με νέα απεργία σε περίπτωση κατάθεσης του νομοσχεδίου-εκτρώματος
" δηλώνει η Π.Α.Σ.ΕΒΕ Σάμου.