AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Φεβ 2016

Ενεργή δράση για το προσφυγικό αναλαμβάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου


Μια πενταμελή ειδική επιτροπή που θα ασχολείται οργανωμένα και έγκυρα με προσφυγικά και μεταναστευτικά θέματα που ταλανίζουν το νησί της Σάμου συγκρότησαν με ομόφωνη απόφασή τους οι δικηγόροι της Σάμου.

Η επιτροπή θα λειτουργεί για λογαριασμό και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, σε σύνδεση με την Αντιπροσωπεία μας στο CCBE (Συμβούλιο Δικηγορικών Συλλόγων Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου με σχετική ανακοίνωσή του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης γνωστοποιεί την απόφασή του να παρεμβαίνει δημόσια και να αναλαμβάνει δράση για το προσφυγικό ζήτημα. Αναφέρει χαρακτηριστικά πως παρακολουθώντας τη γενικότερη μεταναστευτική κρίση και συνεχή προσέλευση προσφύγων στο νησί της Σάμου, κρίθηκε αναγκαία η δημόσια παρέμβαση και η ανάληψη δράσεων από τους δικηγόρους της Σάμου με πολλαπλές παρεμβάσεις, εθελοντικές δράσεις, ανάληψη προγραμμάτων και συνεργασίες με τοπικούς και εθνικούς φορείς.

Όπως υποστηρίζουν, "οι Έλληνες δικηγόροι, μαζί με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους, ως υπέρμαχοι των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της νομιμότητας, έχουν από καιρό αναλάβει πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο, ενώ υπογραμμίζουν τα πολλαπλά –ανθρωπιστικά, νομικά, κοινωνικά- ζητήματα που η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση προκαλεί, επισημαίνοντας την υποχρέωση της Ε.Ε. και όλων των κρατών-μελών να υπερασπίζονται και να εγγυώνται το κράτος δικαίου.

Σκοπός είναι από τη δραστηριότητα αυτή, με τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των Σαμίων δικηγόρων, να ωφεληθούν άμεσα όλοι, τόσο οι πρόσφυγες και μετανάστες, των οποίων θεμελιώδη δικαιώματα κατάφωρα παραβιάζονται όσο και η Σαμιακή κοινωνία, η οποία επίσης βιώνει τις άλλες όψεις του προβλήματος.

Οι Δικηγόροι της Σάμου, αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες, δηλώνουν ότι  βρίσκονται στη διάθεση της Πολιτείας, των Τοπικών Αρχών και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φορέα για κάθε δυνατή συνεργασία στον τομέα αυτό
".

"Απευθυνόμενοι ειδικότερα στην Πολιτεία, στις Τοπικές Αρχές και σε κάθε εμπλεκόμενη Αρχή και Υπηρεσία, τονίζουμε ιδιαίτερα τη σημασία της διεκδίκησης πόρων από τα μεγάλα ποσά που διατίθενται, κυρίως από την Ε.Ε., αλλά και από άλλες πηγές, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, για τη χρηματοδότηση αναγκαίων δράσεων, όπως ιδίως ειδικών προγραμμάτων νομικής βοήθειας" αναφέρει στη δήλωσή του ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Σάμου Γώργος Κολάρος.

Πηγή: era-aegean.gr