AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Φεβ 2016

Στο προεδρείο Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης ο Δήμαρχος Σάμου

Φωτογραφία αρχείου

Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης εξελέγη ο Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος. Παράλληλα συμμετείχε σε επίσημη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Γερουσίας στο Παρίσι.

Ο κ. Αγγελόπουλος συγκέντρωσε την πλειοψηφία των ψήφων (51) μεταξύ 6 υποψηφιων (Serhii CHERNOV από την Ουκρανία, Gyorgy ILLES από την Ουγγαρία, Dobrica MILOVANOVIC από τη Σερβία, Andrzej PRUSZKOWSKI από την Πολωνία, Agnese UGUES από την Ιταλία).

Στο πλαίσιο της συνόδου της Επιτροπής Παρακολούθησης του Κογκρέσου, πραγματοποιήθηκε επίσημη συνάντηση μεταξύ των μελών της Επιτροπής και του Προέδρου της Γαλλικής Γερουσίας κ. Ζεράρ Λαρσέ, στο Μέγαρο της Γερουσίας στο Παρίσι.

Ο Δήμαρχος Σάμου εκπροσώπησε την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) ως επικεφαλής της Εθνικής Αντιπροσωπείας Δήμων και Περιφερειών της χώρας και ως τακτικό μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης.

Στην ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνονταν: η ενδυνάμωση της τοπικής και περιφερειακής δημοκρατίας, η εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Χάρτας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο στη Γαλλία όσα και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, καθώς και οι άμεσες ανάγκες και τα προβλήματα που δημιουργούνται από το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα.