AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Φεβ 2016

Ε.Λ.Μ.Ε και γυναίκες της Σάμου στο συλλαλητήριο των αγροτών


Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο των αγροτών της Σάμου την Παρασκευή απευθύνουν η τοπική Ε.Λ.Μ.Ε και οι γυναικείες οργανώσεις του νησιού.

Όπως σημειώνει η Ε.Λ.Μ.Ε, "στηρίζει τον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών όλης της χώρας και όλου του λαού ενάντια στο αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης".

"Οι εκπαιδευτικοί, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μαζί με τους συνταξιούχους και τους ανέργους, χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και με την αγροτιά, που επίσης πλήττεται βάναυσα απ' την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε και του κεφαλαίου. Είναι η ίδια πολιτική που μας θέλει να μπαίνουμε στην τάξη ως τα βαθιά γεράματα, που στέλνει χιλιάδες συναδέλφους στην ανεργία, που θέλει να ζήσουμε με μισθούς πείνας, με συμβολικές συντάξεις και ελάχιστες υπηρεσίες υγείας
" αναφέρει, μεταξύ άλλων η τοπική Ε.Λ.Μ.Ε.

Καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς και όλον τον λαό της Σάμου να συμμετάσχουν στο αυριανό συλλαλητήριο των αγροτών (6 μ.μ, Πόλη της Σάμου, περίπτερο Ζαχαράκη).

Παράλληλα, το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε Σάμου καλεί σε Γενική Συνέλευση του κλάδου, στις 19 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ στο Γενικό Λύκειο Καρλοβάσου, ώστε να αποφασιστεί η πορεία δράσης του σωματείο στο κρίσιμο θέμα του ασφαλιστικού.

Με τη σειρά τους, οι Σύλλογοι Γυναικών Σάμου δηλώνουν ότι στηρίζουν τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων και τις κινητοποιήσεις τους στην Αθήνα και συμμετέχουν στην αυριανή Πανσαμιακή κινητοποίηση των αγροτών μαζί με τους εργάτες και το Εργατικό Κέντρο.

"Τσακίζουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο! Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο!" αναφέρουν η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου, ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών και η Ομάδα Ο.Γ.Ε Καρλοβάσου.