AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Φεβ 2016

Στην τελική ευθεία η υποψηφιότητα της Σάμου για Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021

 

Ολοκληρώνονται σταδιακά οι παρουσιάσεις για την υποψηφιότητα της Σάμου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.

Οι τελευταίες εκδηλώσεις διοργανώθηκαν στο Πυθαγόρειο, στο Καρλόβασι και στην πόλη της Σάμου. Η Σάμος βρίσκεται ανάμεσα στις 14 πόλεις που κατέθεσαν φάκελο και θα αξιολογηθούν στις 25 Φεβρουαρίου για να γίνει η τελική επιλογή των τριών καλύτερων υποψηφιοτήτων.

Κεντρικό σύνθημα της υποψηφιότητας της Σάμου αποτελεί η εμπνευσμένη από το Πυθαγόρειο Θεώρημα φράση "Άνθρωπος² + Δημιουργικότητα² = Πολιτισμός²".

"Όταν ο άνθρωπος εις το τετράγωνο συναντάει τη δημιουργικότητα εις το τετράγωνο τότε παράγεται πολιτισμός εις το τετράγωνο. Η γνώση συνδέει. Συνδέει ανθρώπους, λαούς, εποχές, πολιτισμούς. Η γνώση ενθαρρύνει την επικοινωνία και την αλληλοκατανόηση χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς"
, δήλωσε ο Δήμαρχος επισημαίνοντας πως οι δυσκολίες που γεννιούνται καθημερινά "στο νησί είναι μεγάλες, αλλά με σωστό συντονισμό και συνέργειες προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις στους 90.000 πρόσφυγες που έχει δεχτεί η Σάμος των 33.000 κατοίκων".

Η Σάμος έχει στρέψει το βλέμμα της στο μέλλον. Κόντρα στις δυσκολίες των καιρών το νησί στην άκρη της Ευρώπης "προσπαθεί, θέλει και διεκδικεί να τα καταφέρει", ενώ ανεξαρτήτως τελικής επιλογής, η υποψηφιότητα της Σάμου αποτελεί δήλωση αξιών και οριοθέτηση στόχων σε ευρύτερο και μακροπρόθεσμο πλαίσιο, σύμφωνα με τους 400 εθελοντές που εργάστηκαν επί μήνες για να προετοιμαστεί ο φάκελος της υποψηφιότητας.

Πηγή: era-aegean.gr