AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Φεβ 2016

Δεν προκρίθηκε η Σάμος για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021


Ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής σε συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού οι υποψηφιότητες που προκρίνονται για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Υ.Π.ΠΟ.Α).

Προκρίθηκαν η Ρόδος, η Ελευσίνα και η Καλαμάτα, ενώ η υποψηφιότητα της Σάμου ήταν ανάμεσα στις έντεκα που δεν προκρίθηκαν.

Σημειώνεται ότι, συνολικά, οι υποψήφιες πόλεις που παρουσίασαν τους φακέλους υποψηφιότητάς τους ενώπιον της δωδεκαμελούς επιτροπής των εμπειρογνωμόνων (10 μέλη από τα θεσμικά Όργανα της Ε.Ε. και 2 Έλληνες εμπειρογνώμονες) ήταν εκτός από τη Σάμο, ο Βόλος, οι Δελφοί, η Ελευσίνα, τα Ιωάννινα, η Καλαμάτα, η Κέρκυρα, η Λάρισα, η Λέσβος, το Μεσολόγγι, ο Πειραιάς, η Ρόδος, η Σαλαμίνα και η Τρίπολη.

Η συνάντηση προεπιλογής των υποψηφίων ελληνικών πόλεων έλαβε χώρα το διάστημα 22-26 Φεβρουαρίου 2016, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, υπό τη μέριμνα της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υ.Π.ΠΟ.Α.

Oι πόλεις που επιλέγησαν θα συμμετάσχουν στην τελική φάση αξιολόγησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί τέλη Οκτωβρίου - αρχές Νοεμβρίου 2016, για την ανάδειξη μίας ελληνικής πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.

Πηγή: www.dimokratiki.gr