AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Φεβ 2016

Συσκέψεις Σεβαστάκη στην Αθήνα για εκπαιδευτικά θέματα της Σάμου


Σύσκεψη εργασίας στο ιστορικό συγκρότημα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π) στην Αθήνα έγινε τη Δευτέρα, με πρωτοβουλία του βουλευτή Σάμου Δημήτρη Σεβαστάκη, ο οποίος είχε συναντήσεις και στο υπουργείο Παιδείας.
 
Πιο αναλυτικά, στη σύσκεψη στο Ε.Μ.Π έλαβαν μέρος η Κοσμήτωρ της Σχολής Αρχιτεκτόνων, Ε. Μαϊστρου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Στ. Γκρίτζαλης, και ο Πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών με έδρα τη Σάμο, Β. Μεταφτσής.

Στη συνάντηση εξετάστηκε η δυνατότητα διαπανεπιστημιακής συνεργασίας μεταξύ των Ιδρυμάτων, στην κατεύθυνση του σχεδιασμού των κτιρίων των βυρσοδεψείων, των τριών τμημάτων που εδρεύουν στο Καρλόβασι Σάμου. Εργασία που δρομολογείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Π.

Ακολούθησαν συναντήσεις του βουλευτή, του πρύτανη και του προέδρου του Τμήματος στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τόσο με την αναπληρώτρια υπουργό, Σία Αναγνωστοπούλου, όσο και με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γ. Παντή. Αντικείμενό τους ήταν η στήριξη του υπουργείου τόσο στο επίπεδο της υλοποίησης των έργων υποδομής στη Σάμο, όσο και σε γενικότερα ακαδημαϊκά θέματα.


Εξηγήθηκε στην ηγεσία του υπουργείου η επείγουσα ακαδημαϊκή ανάγκη έναρξης των εργασιών στην Πανεπιστημιούπολη Καρλοβάσου, αφού τα τρία πανεπιστημιακά τμήματα στερούνται αμφιθεάτρων και πολυχώρων διδασκαλίας.

Εκφράστηκε η θέληση της πολιτικής ηγεσίας τόσο για στήριξη, όσο και για συγκεκριμένα πρακτικά βήματα στην υλοποίηση του σχεδιασμού.

Σύμφωνα με τον κ. Σεβαστάκη, που είναι και Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η συνεργασία του με την πολιτική ηγεσίας του υπουργείου, τον Πρύτανη και τις Αρχές των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Σάμου, "θα γίνει συστηματική και παραγωγική".