AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Φεβ 2016

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Οι δραστηριότητες του Μητροπολίτη Σάμου στην Αθήνα


Πλούσιο ήταν το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας, κ.κ. Ευσεβίου κατά την παραμονή του στην Αθήνα.

- Ως Συνοδικός Σύνεδρος, συμμετείχε στις συνεδριάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και σε απογευματινή συνεδρία αυτής, με σκοπό τη μελέτη της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών στη Μέση Εκπαίδευση. Στις συνεδριάσεις συμμετείχαν οι Θεολογικές Σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης καθώς και τα Διοικητικά Συμβούλια "ΠΕΘ και ΚΑΙΡΟΥ".

- Συμμετείχε στις  συνεδριάσεις  της Συνοδικής Επιτροπής επί  των οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος, στις συνεδριάσεις της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Οικονομικής Επιτροπής (Ε.Κ.Υ.Ο) και στην συνεδρία επιτροπής μοναχικού βίου.

- Μετά από παράκληση του Επισκόπου Ρουάντας Ιννοκεντίου χειροτόνησε το Σάββατο 9/1 στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής σε Διάκονο τον Χρήστο Mukkidi για τις ανάγκες της Ιεράς Μητροπόλεως Μπουρούντι και Ρουάντας. Ο π. Χρήστος είναι  έγγαμος πατέρας ενός τέκνου, πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Πανεπιστημίου Καμπάλας. Στη χειροτονία παραβρέθηκαν πολλοί αδελφοί από την Ρουάντα και την Ουγκάντα αλλά και πολλοί πιστοί. Ο π. Χρήστος μετά το τέλος των μεταπτυχιακών του σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών θα διακονήσει στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουάντας.

Ο Μητροπολίτης κ.κ. Ευσέβιος ευλόγησε και έκοψε τις εξής αγιοβασιλόπιτες:

- Του συλλόγου Απανταχού Μαραθοκαμπιτών.

- Της τοπικής Διοίκησης Αθηνών – Αττικής Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών (Ελληνικό Εθνικό Τμήμα).

- Του Συλλόγου Πλατανιωτών.

- Του Συλλόγου Πυθαγορείου Αθηνών.

- Του Συλλόγου Καλλιθέας.

- Της Πανικαριακής Αδελφότητος Αθηνών.

- Του Συλλόγου Αμπέλου.

- Του Συλλόγου Παγώνδα.

- Του Συλλόγου Καρλοβασιτών και της Αδελφότητος Σαμίων όπου  του απενεμήθη και τιμητική πλακέτα επί τη συμπληρώσει των είκοσι ετών ποιμαντορίας.

- Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων και Σωμάτων Ασφαλείας απενεμήθη τιμητική πλακέτα για την διαχρονική του προσφορά στην Ελληνική Αστυνομία.


- Συμμετείχε σε σύσκεψη του Υπουργού Αλέκου Φλαμπουράρη για το μεταναστευτικό μετά του Βουλευτού και του Αντιπεριφερειάρχου.

- Συμμετείχε στη Συνοδική Θεία Λειτουργία επί τη Εορτή του Αγίου Φωτίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως στην Ιερά Μονή Πεντέλης και στην κοινή σύσκεψη του Προέδρου και των Μελών της Ιεράς Συνόδου μετά των Κοσμητόρων, Προέδρων και Καθηγητών των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης στο Διορθόδοξο κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Δείτε φωτογραφίες από τις δραστηριότητες του κ.κ. Ευσεβίου στην Αθήνα: