AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Φεβ 2016

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ & ΒΙΝΤΕΟ: Ένα υπερσύγχρονο σκάφος στη Σάμο

Φωτογραφία του Γιώργου Στάντζου

Το νεότευκτο περιπολικό σκάφος ανοικτής θαλάσσης "Γαύδος" του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής κατέπλευσε την Παρασκευή στο Λιμάνι Βαθέος Σάμου.

Φωτογραφία του Γιώργου Στάντζου

Φωτογραφία του Ελισαίου Μαυρατζώτη

Φωτογραφία του Ελισαίου Μαυρατζώτη

Πρόκειται για το πιο σύγχρονο ταχύπλοο πλοίο του Λιμενικού, το οποίο υποστηρίζεται από πλήρωμα 25 ατόμων.

Έχει ολικό μήκος 57,52 μέτρα, πλάτος 9,55 μέτρα, ενώ η επιχειρησιακή ταχύτητά του είναι 27 κόμβοι και η μέγιστη ταχύτητα 32 κόμβοι.

Το σκάφος "Γαύδος" καλύπτει από τον Δεκέμβριο του 2015 επιχειρησιακές ανάγκες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και διατίθεται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Παράλληλα, η ένταξή του ενισχύει την κεντρική στόχευση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και την ισχυροποίηση της φύλαξης των συνόρων της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις.

Το έργο ναυπήγησης του σκάφους συγχρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με περίπου 82,5% συμμετοχή, ενώ το υπόλοιπο ποσό χρηματοδοτήθηκε από την Ελληνική Δημοκρατία.

Παρακολουθήστε ένα βίντεο παρουσίασης του σκάφους "Γαύδος" και ένα βίντεο από επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων - μεταναστών που πραγματοποίησε το πλοίο, με τη συνδρομή ελικοπτέρου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής:



Important note for visitors using Google Translate: 

To watch the video playlist please disable Safe Mode of Google Translate on top of the page (see screenshot)






Δείτε επίσης φωτογραφίες από την τελετή ένταξης του σκάφους στη δύναμη του Λιμενικού Σώματος, η οποία έγινε πρόσφατα στον Πειραιά, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρή Δρίτσα: