AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Φεβ 2016

Κυριαζής σε Κουντουρά: "Μειωμένες κατά 45% οι προκρατήσεις φέτος για Σάμο"


Επιστολή προς την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά έστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, Γιώργος Κυριαζής. Της επισημαίνει ότι "από τους φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού έχει παρατηρηθεί σημαντική μείωση προκρατήσεων της τάξεως του 45% για την προσεχή τουριστική περίοδο".

Όπως αναφέρει περαιτέρω σε αυτήν, "προκειμένου να συζητηθεί το σημαντικό αυτό ζήτημα, με πρωτοβουλία μας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των φορέων αυτών και των επαγγελματιών για να συζητηθεί το φαινόμενο αυτό.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι ο σημαντικότερος παράγοντας της μείωσης αυτής οφείλεται στη μεγάλη μεταναστευτική ροή των προσφύγων/μεταναστών, η οποία, με τον τρόπο που προβάλλεται από τα διεθνή Μ.Μ.Ε, έχει δημιουργήσει αρνητικό κλίμα στην επιλογή του νησιού μας ως ασφαλή προορισμό.

Για τον παραπάνω λόγο, αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον Ε.Ο.Τ η παραχώρηση στην έκθεση του Βερολίνου που θα πραγματοποιηθεί από 9-13 Μαρτίου ενός αυτοτελούς χώρου με τον διακριτικό τίτλο "Samos Island", έτσι ώστε οι εκπρόσωποι των φορέων του τουρισμού της Σάμου που θα στελεχώσουν το περίπτερο αυτό να δώσουν τη μάχη τους προκειμένου να αντιστραφεί το ήδη υπάρχον αρνητικό κλίμα.

Εξάλλου, όπως γνωρίζετε, η Σάμος είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού στο Βόρειο Αιγαίο και στηρίζει την οικονομία του νησιού κατά 75% στον κύκλο εργασιών, συμβάλλοντας έτσι κατ' επέκταση θετικά και στην εθνική μας οικονομία.

Επίσης, να σας ενημερώσουμε ότι στη συγκέντρωση που κάναμε, εκτός από τους φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό, την απόφασή μας στηρίζουν ο Δήμος και η Αντιπεριφέρεια Σάμου.

Κυρία υπουργέ, βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο αίτημά μας, είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και περιμένουμε σύντομα τη θετική σας απάντηση για να οργανώσουμε με τον καλύτερο τρόπο την αποστολή που θα μας εκπροσωπήσει
" σημειώνει ο κ. Κυριαζής.