AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Απρ 2018

Ποδηλατικό Brevet Samos 2018 ''Η κούπα του Πυθαγόρα'' στις 12/5

 
Ένα νέο μπρεβέ (brevet) 200 χιλιομέτρων, που διασχίζει το μεγαλύτερο τμήμα της Σάμου, μια διαδρομή μοναδικής ομορφιάς που συνδυάζει θάλασσα, βουνό, πράσινο και κυρίως περνά μέσα από όμορφα γραφικά χωριά και παραθαλάσσιους οικισμούς, οργανώνεται το Σάββατο 12 Μαΐου από το Ble Cycling Club. 

Brevet σημαίνει ποδηλασία μη ανταγωνιστική, μεγάλων αποστάσεων, χωρίς εξωτερική βοήθεια, με χρονικό περιορισμό.

Σύμφωνα με τους οργανωτές, σοι τυχεροί πήραν μέρος στο περσινό παρθενικό brevet στο νησί, γνωρίζουν ότι, χωρίς υπερβολή, είναι μία μοναδική εμπειρία να γνωρίσεις το φυσικό τοπίο της Σάμου ποδηλατώντας. Το νησί φημίζεται για το φυσικό του κάλος, ελάτε λοιπόν να το γνωρίσετε από κοντά".
 
Η φετινή διαδρομή έχει δύο τροποποιήσεις σε σχέση με πέρυσι, τότε που το Samos 2017 Brevet έκανε την πρώτη εμφάνισή του στο καλεντάρι των ελληνικών Brevet:

Πρώτον, η εκκίνηση θα λάβει χώρα από την πρωτεύουσα του νησιού (Βαθύ) και δεύτερον έχει αφαιρεθεί η ανάβαση στο χωριό Βουρλιώτες με ταυτόχρονη προσθήκη του τμήματος Βαθύ-Νησί, έτσι ώστε να συμπληρωθούν τα 200 χλμ.

Το ραντεβού κλείστηκε για την πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ, λίγο πριν τις 8.00π.μ. Μετά τον τεχνικό έλεγχο και την παραλαβή των καρτών και του roadbook, θα δοθεί μαζική εκκίνηση στις 8:00πμ.

 

Για τους καθυστερημένους, το κοντρόλ θα μείνει ανοιχτό ως τις 9:00π.μ.
 
Η διαδρομή:

Οι ποδηλάτες θα κινηθούν δυτικά προς τον δεύτερο μεγαλύτερο οικισμό του νησιού, το Καρλόβασι. Σε αυτά τα πρώτα 30χλμ, στα αριστερά θα απολαμβάνουν τα βουνά της Σάμου και στα δεξιά τη θάλασσα. Στο Καρλόβασι θα είναι και το πρώτο κοντρόλ.
 
Κατόπιν θα ανηφορίσουν προς Αγίους Θεοδώρους και μετά θα κατηφορίσουν προς τον Κάμπο Μαραθοκάμπου. Το δεύτερο κοντρόλ είναι στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Σάμου, τους Δρακαίους, σε υψόμετρο 300 μέτρων.
 
Προς το τέλος της πορείας τους προς τους Δρακαίους, στα αριστερά θα βλέπουν την Ικαρία και τους Φούρνους. Κάνοντας αναστροφή, θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής από τον ίδιο δρόμο.

Μετά τον Όρμο Μαραθοκάμπου θα ανηφορίσουν για τα Κουμαίικα και μετά για το δεύτερο ψηλότερο χωριό της Σάμου, τους Σπαθαραίους. Ένα χωριό "μπαλκόνι" στο Αιγαίο, εκεί θα είναι και το τρίτο κοντρόλ του brevet.

 
Θα είναι τότε η ώρα για λίγη ξεκούραση μετά τις ανηφόρες, καθώς ακολουθεί μία παρατεταμένη κατηφόρα αρκετών χιλιομέτρων μέχρι τον παραθαλάσσιο οικισμό του Ηραίου. Η συνέχεια, γνωστή και από πέρυσι, περιλαμβάνει το Ποσειδώνιο, έναν γραφικό παραλιακό οικισμό ακριβώς απέναντι από τα τουρκικά παράλια. Στο Ποσειδώνιο θα γίνει το τέταρτο κοντρόλ.

Κατόπιν, αναστροφή, ανάβαση για περίπου 5 χλμ και μετά κίνηση προς τον περιφερειακό της Σάμου. Οι συμμετέχοντες θα συνεχίσουν μέχρι την Αγία Παρασκευή, όπου θα συναντήσουν και το τελευταίο κοντρόλ πριν τον τερματισμό.
 
Αναστροφή και κατεύθυνση προς την πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ, για ολοκλήρωση του μπρεβέ.
 
Οι ποδηλάτες θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι τα πρώτα 120 χλμ είναι αρκετά δυσκολότερα σε σχέση με τα επόμενα και πως όλα τα κοντρόλ θα είναι επανδρωμένα και με τροφοδοσία-υδροδοσία.