AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Απρ 2018

Eσωκομματικές διαδικασίες για τις νέες ΝΟ.Δ.Ε. & ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ στη Σάμο

 
Τα μέλη του κόμματος ενημερώνει η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟΔΕ) Νομού Σάμου της Νέας Δημοκρατίας ότι, προκειμένου να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές της 13ης Μαΐου, οφείλουν, με βάση το καταστατικό του κόμματος και τον κανονισμό πανελλαδικής οργάνωσης, να καταβάλουν την καθορισμένη ετήσια οικονομική συνδρομή για το 2018.
 
Σε αντίθετη περίπτωση, αποκλείονται από το δικαίωμά τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής των Οργάνων της Πανελλαδικής Οργάνωσης, είτε ως εκλογείς, είτε ως υποψήφιοι για οποιοδήποτε αξίωμα ή θέση.
 
Ειδικότερα, από τη ΝΟΔΕ Σάμου διευκρινίζονται τα εξής:
 
1. Όσα μέλη του κόμματος έχουν καταβάλει ήδη την οικονομική συνδρομή του έτους 2018 και έχουν λάβει την κάρτα μέλους, έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
 
2. Όσοι δεν έχουν καταβάλει την οικονομική συνδρομή του έτους 2018 και δεν έχουν λάβει την κάρτα μέλους για το τρέχον έτος, προκειμένου να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις επερχόμενες εκλογές του κόμματος, δύνανται να υποβάλουν αίτηση για την κάρτα μέλους:
 
α) έως τις 10.04.2018, εφόσον εξοφλήσουν το ποσό της οικονομικής συνδρομής με αντικαταβολή, δηλαδή με την παραλαβή της κάρτας,
 
β) έως τις 04.05.2018, εφόσον εξοφλήσουν το ποσό της οικονομικής συνδρομής ηλεκτρονικά, με την υποβολή της αίτησής τους.
 
Υπενθυμίζεται ότι η ετήσια οικονομική συνδρομή για το 2018 ανέρχεται στο ποσό των 12 ευρώ, ενώ υπάρχει η δυνατότητα καταβολής συνδρομής για δύο έτη, συνολικού ύψους 22 ευρώ και για τρία έτη, συνολικού ύψους 30 ευρώ.
 
Οι προθεσμίες για την κατάθεση υποψηφιοτήτων έχουν ως εξής:
 
1. Η δήλωση υποψηφιότητας για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου ΝΟ.Δ.Ε. και ΔΗΜ.Τ.Ο. υποβάλλεται στην αρμόδια Ν.ΕΦ.Ε., εγγράφως και επί αποδείξει, από την 10:00 ώρα της Τετάρτης, 25 Απριλίου 2018 έως την 19:00 ώρα της Παρασκευής, 27 Απριλίου 2018.
 
2. Η δήλωση υποψηφιότητας Προέδρου ΝΟ.Δ.Ε. πρέπει να υπογεγραμμένη από 30 μέλη του κόμματος που είναι εγγεγραμμένα στην τοπική Νομαρχιακή Οργάνωση και είναι ταμειακώς ενήμερα κατά την ημέρα υποβολής της υποψηφιότητας, που δηλώνουν ότι υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του συγκεκριμένου υποψηφίου.
 
3. Η δήλωση υποψηφιότητας Προέδρου ΔΗΜ.Τ.Ο. πρέπει να υπογεγραμμένη από 20 μέλη του κόμματος που είναι εγγεγραμμένα στην τοπική ΔΗΜ.Τ.Ο. και είναι ταμειακώς ενήμερα κατά την ημέρα υποβολής της υποψηφιότητας, που δηλώνουν ότι υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του συγκεκριμένου υποψηφίου.
 
4. Η δήλωση υποψηφιότητας για την εκλογή στο αξίωμα του μέλους της ΝΟ.Δ.Ε. και ΔΗΜ.Τ.Ε. υποβάλλεται στην αρμόδια Ν.ΕΦ.Ε., εγγράφως και επί αποδείξει, από την 10:00 ώρα της Τετάρτης 25 Απριλίου 2018 έως την 19:00 ώρα της Παρασκευής 27 Απριλίου 2018.
 
"Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες, θα πρέπει να ενημερωθούν αν συντρέχει στο πρόσωπό τους κώλυμα εκλογιμότητας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 1 του άρθρου 3 της Εγκυκλίου" καταλήγει η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Νομού Σάμου.