AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Οκτ 2018

Συνέλευση του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου στις 14/10


Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου διοργανώνει την Κυριακή 14 Οκτωβρίου την ετήσια γενική συνέλευσή του.

Η συνέλευση θα αρχίσει στις 19:00 στα γραφεία του σωματείου, στην οδό Γοργύρας, απέναντι απέναντι από την Εθνική Τράπεζα στο Καρλόβασι.

Το σωματείο απευθύνει το ακόλουθο κάλεσμα για συμμετοχή στη συνέλευση:

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις κατασκευές

το Σωματείο μας για άλλη μια φορά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ταξικής πάλης στο νησί μας, παλεύοντας ενάντια σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, για ανθρώπινες συνθήκες ζωής σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας. Η Διοίκηση συνεδρίασε και αποφασίσαμε το επόμενο διάστημα να οργανώσουμε τη δράση του κλάδου και των συναδέλφων της περιοχής μας, με κομβικό σημείο να συζητήσουμε όλοι μαζί και γι αυτό προγραμματίσαμε τη Γ.Σ. στις 14 Οκτώβρη και να απαντήσουμε μαχητικά στις 8 Νοέμβρη με Απεργία. 

Η δράση μας είναι απάντηση στα ψέματα της κυβέρνησης, στις αυταπάτες και στα διλλήματα που προσπαθεί να σπείρει στον κόσμο. Όσα υπόσχεται είναι για το μεγάλο κεφάλαιο ενώ για μας φέρνει ψίχουλα ή νέα βάρη. Είναι απάντηση στην κυβέρνηση για την απόρριψη στη Βουλή της πρότασης 530 συνδικάτων για κατώτερο μισθό 751 ευρώ, επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων και κατάργηση των αντεργατικών νόμων. Είναι υποκριτικό να απορρίπτουν τα αιτήματά μας και από την άλλη να μας παρουσιάζουν «λύσεις» που δεν έχουν καμία αξία, δεν αναιρούν την κατάσταση που βιώνουμε. Αντίθετα, παρατείνουν το ήδη άθλιο εργασιακό καθεστώς και εξυπηρετούν μονάχα τα προεκλογικά σχέδια της κυβέρνησης που το μόνο που τη νοιάζει είναι να ξανακοροϊδέψει τους εργαζόμενους και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας.

Ξέρουμε καλά, ότι μόνο με τον αγώνα μας θα πετύχουμε ό,τι έχουμε ανάγκη. Αντί αναμονής, ψεμάτων, αυταπατών, επιλέγουμε τον αγώνα με επίκεντρο τις ανάγκες μας.

Συνάδελφοι, είναι ώρα ευθύνης για εμάς προς τις οικογένειες μας, να δείξουμε ότι οι οικοδόμοι δεν σκύβουν το κεφάλι, σηκώνουν τη γροθιά τους και προχωρούν μπροστά διεκδικώντας ׃
Διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

Δημόσια και δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με στελέχωση όλων των μονάδων υγείας στο νησί μας.

Ενάντια στην αύξηση των ενσήμων από 50 σε 75 για την ασφαλιστική μας κάλυψη.

Έργα υποδομής που θα προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή και τη λαϊκή περιουσία, που θα αναθερμάνουν την οικοδομική δραστηριότητα.

Να μην αυξηθεί ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για το νησί μας και η επαναφορά τους σε όλα τα νησιά, ενάντια σε όποια μορφή φοροληστείας. Καμιά διακοπή ρεύματος, πλειστηριασμος κλπ

Εκφράζουμε αλληλεγγύη στα θύματα του πολέμου. Λέμε εδώ και τώρα να κλείσει το hot spot στη Σάμο και σε όλα τα άλλα νησιά του Αιγαίου και να απεγκλωβιστούν άμεσα πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί και από τη χώρα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και ώρα 19׃00 ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

Όλοι στη  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Τετάρτη 17 ΟΚΤΩΒΡΗ, στις 7μ.μ., στην πλ.Πυθαγόρα στο Βαθύ.

Για να κλείσει το Hotspot και να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες"

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com