AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Οκτ 2018

Αποφασίστηκε η σύνδεση Σάμου-Δωδεκανήσων με καταμαράν και για το 2019


Ψηφίστηκε ομόφωνα την Παρασκευή από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών η διασύνδεση με ταχύπλοο επιβατηγό πλοίο (καταμαράν) των νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου (Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι) με τα Δωδεκάνησα και για το 2019.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, μετείχε σήμερα ως τακτικό μέλος και εκπροσωπώντας την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (Ε.Ν.Π.Ε) στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών τόνισε, εκτός των άλλων, τη μεγάλη σημασία της διασύνδεσης με καταμαράν των νησιών της Π.Ε. Σάμου με τα Δωδεκάνησα, δεδομένου ότι αποτελεί «γέφυρα» σύνδεσης μεταξύ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του τουρισμού, της οικονομικής και ειδικότερα της εμπορικής δραστηριότητας. 

Το συγκεκριμένο ζήτημα η Χριστιάνα Καλογήρου, καθώς και το Επιμελητήριο Σάμου, το είχαν θέσει και εγγράφως από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2018 στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτη Κουβέλη, επισημαίνοντας τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν για την ακτοπλοϊκή αυτή γραμμή αν δεν προκηρυχθεί μειοδοτικός διαγωνισμός εξυπηρέτησης για την επόμενη δρομολογιακή περίοδο.

Είχε προηγηθεί ήδη από τον Ιούλιο η διαμαρτυρία του αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Νίκου 


Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com