AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Ιουν 2019

Γιατί απεργούν οι δικηγόροι της Σάμου από 24 έως 26/6


Η απεργία των δικηγόρων της Σάμου από 24 έως 26 Ιουνίου αποφασίστηκε ομόφωνα την Τετάρτη σε έκτακτη συνεδρίαση του Δικηγορικού Συλλόγου του νησιού.

Η απεργία προκηρύχτηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη στελέχωση των Ειρηνοδικείων Καρλοβάσου και Ικαρίας με δικαστικούς υπαλλήλους.

O Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ότι:

"Η υπομονή, η αντοχή και η αναμονή των μελών του Δ.Σ Σάμου αλλά και των κατοίκων, όσον αφορά το θέμα της πλήρωσης της κενής θέσης γραμματέα στο Ειρηνοδικείο Καρλοβάσου το οποίο επί της ουσίας είναι κλειστό αλλά και η άρνηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης να προσλάβει υπαλλήλους στο Ειρηνοδικείο Ικαρίας προκειμένου να πληρωθούν οι κενές οργανικές θέσεις, εξαντλήθηκε.

Απαιτούμε άμεση τοποθέτηση  υπαλλήλων στα Ειρηνοδικεία Καρλοβάσου και Ικαρίας και λύσεις μόνιμες και όχι  παροδικές που δεν επιλύουν τα προβλήματα αλλά τα μεγιστοποιούν.

Οι πρόχειρες λύσεις όπως μετάβαση υπαλλήλου από το Ειρηνοδικείο Έδρας ή από το Πρωτοδικείο για μια ημέρα το 15νθήμερο ή το μήνα τίποτα απολύτως δεν προσφέρουν στην εύρυθμη λειτουργία των Ειρηνοδικείων και στην απονομή της δικαιοσύνης.

Απαιτούμε λύσεις εδώ και τώρα διαφορετικά θα προβούμε σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com