AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

2 Αυγ 2019

Γ. Στάντζος: "Οι τέσσερις προτεραιότητές μας για το μεταναστευτικό"

 
Το ΚΥΤ Σάμου, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τη διοικήτρια, Μαρία-Δήμητρα Νιούτσικου, επισκέφθηκε την Πέμπτη, με πρωτοβουλία του, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.
 
Εκεί ενημερώθηκε, κατά δήλωσή του "υπεύθυνα", για τα τρέχοντα αριθμητικά και ποιοτικά δεδομένα του προβλήματος του προσφυγικού-μεταναστευτικού, το οποίο, κατά τον κ. Στάντζο, παραμένει "εκρηκτικό" για το νησί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής για το θέμα αποτελούν:

- Ο μαζικός απεγκλωβισμός των προσφύγων-μεταναστών από το νησί και το κλείσιμο του ΚΥΤ στην πόλη της Σάμου, με την παράλληλη δημιουργία μιας μικρής κλειστής δομής προδιαγραφών - εκτός οικισμών - για την πρώτη υποδοχή τους.

- Η απόδοση του χώρου που καταλαμβάνει το σημερινό ΚΥΤ στην Αυτοδιοίκηση, με άμεση απομάκρυνση και κατεδάφιση των εγκαταστάσεων, προκειμένου να αξιοποιηθεί προς κοινή χρήση των δημοτών.

- Η απορρύπανση της περιοχής με κρατική ή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.

- Η χορήγηση αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες των εκτάσεων που γειτνιάζουν με το ΚΥΤ και οι οποίες έχουν καταπατηθεί. 

"Το συμφέρον του τόπου και της πατρίδας απαιτεί σύνεση, αποφασιστικότητα, συνεργασία της Αυτοδιοίκησης με τους κρατικούς φορείς και αποτελεσματικότερη διαχείριση του θέματος με διάλογο και ρεαλιστικές παρεμβάσεις.

Δέσμευσή μας είναι να συμβάλλουμε στην όποια θετική εξέλιξη και να αγωνιστούμε ενάντια στη διατήρηση του τέλματος και των όποιων αρνητικών εξελίξεων" τονίζει ο κ. Στάντζος.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com