AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Σεπ 2019

Ιερατική σύναξη για την 24η επέτειο ενθρόνισης του Μητροπολίτη Σάμου


Είκοσι τέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν στις 10 Σεπτεμβρίου από την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, κ. Ευσεβίου (1995). Με αυτή την αφορμή, την Τρίτη, ανήμερα της επετείου αυτής, στην Ιερά Μονή Αγίας Ζώνης έλαβε χώρα σύναξη των ιερέων της τοπικής Μητροπολιτικής Περιφέρειας.
 
Αρχικά τελέστηκε Δοξολογία στο Καθολικό της Μονής και ειδική δέηση υπέρ υγείας και μακροημερεύσεως του Μητροπολίτη και του κλήρου και του λαού, όπου έψαλαν κατά την τοπική παράδοση οι ιερείς, υπό τη διεύθυνση του πατρός Γεωργίου Αρχοντούλη, γενικού αρχιερατικού επιτρόπου της Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια, στο ανακαινισμένο αρχονταρίκι της Μονής προσφέρθηκε μικρό κέρασμα κι ακολούθησε ομιλία του αρχιμανδρίτη Σωτηρίου Κοσμόπουλου, πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως.
 
Λαμβάνοντας τον λόγο, ο κ. Ευσέβιος αναφέρθηκε εκτενώς στον τρόπο με τον οποίο, όπως είπε, η Πρόνοια του Θεού οδήγησε τα βήματά του από την παιδική του ηλικία και τις σπουδές του στην Αθήνα έως και την ενθρόνισή του στη Μητρόπολη της γενέτειράς του, Σάμου.
 
Τη σύναξη έκλεισε η ομιλία του πατρός Γεωργίου Αρχοντούλη, η παράθεση εορταστικού γεύματος, με τη φροντίδα του ηγουμένου της Μονής, π. Αμφιλοχίου, και η προσφορά ιερής εικόνας ως συμβολικό δώρο στον Μητροπολίτη.
 

 
Φωτογραφίες: Ιερά Μητρόπολη Σάμου
 
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com