AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Σεπ 2019

Οικονομική ενίσχυση από το ΥΠΕΣ στους δήμους της Σάμου

 
Επιχορήγηση στους νέους δήμους που προέκυψαν από τη διάσπαση ενιαίων ΟΤΑ της χώρας δίνει το υπουργείο Εσωτερικών. Μεταξύ αυτών είναι και οι δύο της Σάμου.
 
Ειδικότερα, με αποφάσεις του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, χρηματοδοτούνται με 19 εκατομμύρια ευρώ οι 12 νέοι δήμοι που συστάθηκαν από τη διάσπαση των δήμων Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς, Λέσβου, Σάμου και Σερβίων-Βελβεντού.
 
Οι δικαιούχοι δήμοι διακρίνονται σε δύο κατηγορίες, ανάλογα με το μέγεθός τους: Στην πρώτη εντάσσονται οι μεγαλύτεροι δήμοι Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Αργοστολίου, Σερβίων, Μυτιλήνης και Ανατολικής Σάμου, για κάθε έναν εκ των οποίων προβλέπεται χρηματοδότηση από 1.000.000 ευρώ.

Στη δεύτερη κατηγορία εντάσσονται οι μικρότεροι δήμοι Βόρειας Κέρκυρας, Νότιας Κέρκυρας, Ληξουρίου, Σάμης, Βελβεντού, Δυτικής Λέσβου και Δυτικής Σάμου, για κάθε έναν εκ των οποίων προβλέπεται χρηματοδότηση 2.000.000 ευρώ.

Επιλέξιμες είναι κάθε είδους δαπάνες που αφορούν στην κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση έργων τεχνικών υποδομών, προστασία του περιβάλλοντος και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, χρηματοδότηση μελετών των ανωτέρω, προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων, καθώς και κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση διοικητικών, κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών και χρηματοδότηση των σχετικών μελετών.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 
Δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com