AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Νοε 2012

Οι ταινίες του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στη Σάμο (trailers)


Η Σάμος είναι ένας από τους 30 προορισμούς στην Ελλάδα όπου ταξιδεύει μέσω της τοπικής Κινηματογραφικής Λέσχης το φετινό 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Κάθε Κυριακή θα προβάλλονται δύο ταινίες στη Λέσχη Ερασιτεχνών Σάμου στο Βαθύ, με ενδεικτικό εισιτήριο 5 ευρώ και για τις δύο. Η ώρα έναρξης των προβολών είναι 19.00.

Τις ίδιες ημέρες και την ίδια ώρα θα γίνονται προβολές και στο Πυθαγόρειο, στο παλιό ξενοδοχείο στην προκυμαία, το οποίο ανακαινίστηκε από την κ. Χιόνα Ξανθοπούλου-Schwarz. Όλες οι παράλληλες προβολές (53ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας - Γαλλόφωνο - Γερμανόφωνο και Ισπανόφωνο σινεμά) θα προβάλλονται και εκεί.

Οι προβολές θα συνεχιστούν κάθε Κυριακή μέχρι τις 16/12/2012.

Τιμώμενο πρόσωπο του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ήταν ο Ακι Καουρισμάκι, του οποίου θα προβληθεί στη Σάμο η ταινία του "Ο ανθρωπος χωρίς παρελθόν", παραγωγής του 2002.

Την Κυριακή 25/11/2012 θα προβληθούν οι εξής ελληνικές ταινίες στο Βαθύ:

1) "Κίτρινη πόλη" του Σάββα Κατιρτζίδη


Πρόκειται για μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, παραγωγής 2012.

Η υπόθεση της ταινίας:

Μέσα στην “Κίτρινη Πόλη” σε ένα από τα λίγα σπίτια που έχουν ακόμη τα βράδια, όταν δεν ακούγονται πυροβολισμοί, το φως αναμμένο κατοικούν κάποιοι “αλήτες, άστεγοι”. Πέντε ανόμοιοι άνθρωποι, κάτω από τον ίδιο νόμο, αλλά για διαφορετικό λόγο ο καθένας. Δύο γυναίκες και τρείς άνδρες σε κατ` οίκον περιορισμό.

Έλεγχος, ψυχολογική βία, σεξουαλική καταπίεση, παράνοια. Όλα αυτά μέσα σε ένα παλιό αρχοντικό με φανερή τη φθορά, που τώρα πια λόγω της συνθήκης παίζει το ρόλο της φυλακής αλλά και της κρυψώνας για τους πέντε ήρωες.

Δημιουργούν ένα δικό τους σύμπαν και αποφασίζουν να στήσουν ένα παιχνίδι παίρνοντας πολιτική θέση απέναντι στο κράτος και τη διαταγή. Κανόνας του παιχνιδιού είναι η προσωπική κατάθεση ενός φανταστικού-ονειρικού θανάτου του καθενός.



2) " Μπιγκ Χιτ" του Κάρολου Ζωναρά


Πρόκειται για μια αστυνομική ταινία, παραγωγής 2012, η οποία είναι βασισμένη στο κλασικό φιλμ νουάρ του Fritz Lang, The Big Heat.

Η υπόθεση της ταινίας:

Στην προσπάθειά του να εξιχνιάσει τα αίτια της αυτοκτονίας ενός συναδέλφου του, ο υπαστυνόμος Αριστείδης Κορμάς θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια εφιαλτική περιπέτεια, όπου οργανωμένο έγκλημα και αστυνομία αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.




Επίσης στις 25/11/2012  θα προβληθούν οι εξής ελληνικές ταινίες στο Πυθαγόρειο:

1) "11 συναντήσεις με τον πατέρα μου" του Νίκου Κορνήλιου


Πρόκειται για μια δραματική ταινία, παραγωγής 2012.

Η υπόθεση της ταινίας:

Η ιστορία ενός νέου κοριτσιού που αποφασίζει να συναντήσει για πρώτη φορά τον άγνωστο πατέρα της, ο οποίος αγνοεί την ύπαρξή της. Η Εύα είναι δυναμική και ανεξάρτητη και σπουδάζει κλασσικό τραγούδι. Ο Θωμάς είναι οδηγός νταλίκας που ζει σ`ένα κοντέινερ στο χώρο της δουλειάς του, παραιτημένος από κάθε προσδοκία. Η συνάντησή τους θα είναι η συνάντηση δύο διαφορετικών κόσμων και η σχέση που θα δημιουργήσουν μια ιδιότυπη, «δική τους» σχέση, έξω από τις συνηθισμένες κατηγορίες. 




2)" Kame Koummando" του Μανόλη Δαμιανάκη



Πρόκειται για μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, παραγωγής 2012.

Η υπόθεση της ταινίας:

O Kame Koummando ζει τις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Επιθυμία του το Πνεύμα του να επιστρέψει πίσω στο χρόνο στον πλανήτη Γη. Βρίσκει έναν κόσμο υπό την κατοχή της Τρόικα και των οίκων αξιολόγησης. Τα κοινωνικά φαινόμενα βρίσκονται σε έξαρση και οι ανθρώπινες ψυχές μπερδεμένες. Εμπαίζεται από τη φωνή των οίκων αξιολόγησης και της Τρόικα. Αποφασίζει να αναλάβει δράση προκειμένου να βοηθήσει όλους τους λαούς... έως ότου ο κακός Ζίντα τού κλέβει τον ασύρματο που τον κρατάει σε επικοινωνία με τη μονάδα του.

Δείτε το trailer της ταινίας "Kame Koummando".