AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Νοε 2012

Το ΠΑΜΕ Σάμου στηρίζει τους απεργούς του Πανεπιστημίου Αιγαίου


Την αλληλεγγύη της στους εργαζομένους του Πανεπιστημίου Αιγαίου που βρίσκονται για τρίτη εβδομάδα σε απεργία και κατάληψη εκφράζει η Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) Σάμου. Οργανώνει και συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούς, με συναυλία την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο κτίριο Λυμπέρη, (οδός Γοργύρα), στο Καρλόβασι.

«Στηρίζουμε τον αγώνα τους και ορθώνουμε το ανάστημα μας να μην περάσουν τα μέτρα λαιμητόμοι», αναφέρει το ΠΑΜΕ Σάμου σε σχετική ανακοίνωσή του και επισημαίνει :

«Τα μέτρα της συγκυβέρνησης, ΕΕ, τρόικας είναι σφαγείο για κάθε εργατοϋπάλληλο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η αντιλαϊκή επιδρομή τσακίζει κάθε εργατικό δικαίωμα. Λεηλατούν την ίδια τη ζωή της λαϊκής οικογένειας!

Οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, θεμελιώνουν συνθήκες τρόμου, καταναγκασμού και πογκρόμ μαζικών απολύσεων στη Δημόσια Διοίκηση!

Μέσω της διαθεσιμότητας απολύονται οι αορίστου χρόνου και με την κατάργηση οργανικών θέσεων και των υποχρεωτικών μετατάξεων οι μόνιμοι. Ο Δημόσιος Υπάλληλος υποχρεώνεται να μετακινείται προς κάθε κατεύθυνση γεωγραφικά και κλαδικά. Αν αρνηθεί απολύεται! Με τη νέα εγκύκλιο θα βρίσκεται υπό συνεχή έλεγχο και την απειλή της «αργίας» για τη ζωή και τις πράξεις του ακόμη και εκτός δουλειάς. Ανοίγει διάπλατα η πόρτα για πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις. Αυτό το αντιδραστικό τερατούργημα που στο όνομα του δημόσιου συμφέροντος επιχειρεί να στεριώσει τον τρόμο και την υποταγή δεν πρέπει να περάσει!

Σήμερα είναι οι ΙΔΑΧ (ΥΕ, ΔΕ), αύριο θα είναι άλλοι. Είμαστε όλοι εν δυνάμει υλικό για απόλυση! Μέσα στο 2013 θα τεθούν σε διαθεσιμότητα πάνω από 40 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Θυμίζουμε ότι το μνημόνιο αναφέρεται σε 25 χιλιάδες!

Τα μέτρα δεν «τα επιβάλουν οι δανειστές και το μνημόνιο», αλλά η ανάγκη της πλουτοκρατίας να διεισδύσει σε τομείς του δημοσίου έχοντας εξασφαλίσει φθηνό εργατικό δυναμικό για γρήγορη κερδοφορία!

Δεν έχουμε αυταπάτες. Λύση που θα εξυπηρετεί τους εργαζόμενους χωρίς να θίγει τα κέρδη των μονοπωλίων, δεν υπάρχει.

Παλεύουμε με ταξικό προσανατολισμό να ανατραπούν τα μέτρα και οι πολιτικές που τα γεννούν. Παλεύουμε για να οξύνουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα του συστήματος κι όχι για καλύτερο διαπραγματευτή και διαχειριστή του συστήματος. Δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Λένε ψέματα όσοι υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις. Τα μέτρα που παίρνουν δεν μειώνουν το χρέος και τα ελλείμματα. Είναι μέτρα στήριξης του κεφαλαίου. Γι' αυτό μας θέλουν άνεργους, μισοάνεργους-μισοεργαζόμενους, με μισθούς πείνας, χωρίς ωράριο, τρομοκρατημένους.

- Όχι σε όλες τις απολύσεις. Μόνιμη & σταθερή Δουλειά για όλους.
- Να μην εφαρμόσουν οι δήμοι, οι περιφέρειες και το Πανεπιστήμιο την απόφαση της κυβέρνησης. 

- Να μην σταλούν ονομαστικοί κατάλογοι των εργαζομένων γιατί αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την κατάργηση των οργανικών θέσεων, διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και τελικά την απόλυσή τους.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ.

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ-ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ, ΦΕΡΕ ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ
».