AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Νοε 2012

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης


Και στη Σάμο θα εορταστεί την Κυριακή 25 Νοεμβρίου η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής σε όλους εκείνους, άντρες, γυναίκες και παιδιά, που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε (άρθρο 10 του Ν. 1285/1982) την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της ελληνικής Εθνικής Αντίστασης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου καλεί τις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες να οργανώσουν γενικό σημαιοστολισμό σε όλον τον Νομό κατά την 25η Νοεμβρίου, καθώς και φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών.

Την ίδια ημέρα, στις 10.30 το πρωί, θα τελεστεί η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου της Πόλεως Σάμου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου. Στις 11 θα ψαλεί επιμνημόσυνη Δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Πόλεως,  στην Πλατεία Πυθαγόρα.