AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Νοε 2012

Μέτρα αυτοπροστασίας συνιστά το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Σάμου για αύριο


Έκτακτο δελτίο σχετικά με την επιδείνωση του καιρού εκδόθηκε πριν από λίγο από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Ν. Α. Σάμου. Στο δελτίο αυτό συνιστώνται μέτρα αυτοπροστασίας των κατοίκων της Σάμου και των γύρω νησιών από κινδύνους που προέρχονται από την έντονη κακοκαιρία.

Σύμφωνα με το δελτίο (δείτε τη σχετική μεσημεριανή ανάρτηση στο My Samos Blog), αναμένεται επιδείνωση του καιρού από αύριο Πέμπτη 29/11/2012. Για το Βορειονανατολικό Αιγαίο και ειδικότερα για την περιοχή μας είναι πιθανόν τα έντονα φαινόμενα (βροχόπτωση και ισχυροί άνεμοι) να μας επηρεάσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης και το πρωί της Παρασκευής. Κατά διαστήματα έντονες βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων. Ειδικότερα:

*   Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
*   Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
*   Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
*   Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
*   Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
*   Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.