AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Νοε 2012

"Οχι" στο κλείσιμο του Γενικού Χημείου του Κράτους στη Σάμο


Το Περιφερειακό Τμήμα Β. Αιγαίου της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, απευθυνόμενο στους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στον οποιονδήποτε σχεδιασμό περιλαμβάνει κατάργηση Χημικής Υπηρεσίας στο Β. Αιγαίο.

Εκφράζεται η έκπληξη στην είδηση πιθανής κατάργησης των τμημάτων των Χημικών υπηρεσιών σε Χίο και Σάμο.

Η σχετική ανακοίνωση του Περιφερειακού Τμήματος Β. Αιγαίου της Ένωσης Ελλήνων Χημικών αναφέρει: «Η έκπληξή μας έγκειται στο ότι, ενώ βιώνουμε μια ιδιαίτερη περίοδο, κατά την οποία στη νησιωτική μας περιφέρεια κάθε μορφής ανάπτυξη είναι το μεγάλο ζητούμενο, είτε αυτή έχει σχέση με τον τουρισμό, είτε με τη γειτνίαση με την Τουρκία και τα συνεπαγόμενα αυτής (εμπορικές συναλλαγές, πύλη εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση), είτε με την πρωτογενή παραγωγή, η κατάργηση υπηρεσιών που συμβάλλουν στην προώθηση των προλεχθέντων θεωρούμε ότι είναι άκαιρη και ευθέως επιζήμια για την περιοχή αυτή. Προϊόντα που σήμερα εξάγονται απρόσκοπτα, όπως φυσική μαστίχα και προϊόντα αυτής, ελαιόλαδο, τυροκομικά, ούζα και λικέρ, κρασιά, γλυκά κουταλιού κ.ά., τα οποία οι ακριτικές βιοτεχνίες, υπό τις νησιωτικές συνθήκες, με ηρωισμό καταφέρνουν να παράγουν και να εξάγουν, θα συναντήσουν εμπόδια πρωτόγνωρα και καθυστερήσεις αναίτιες.
Από την άλλη πλευρά, οι Χημικές Υπηρεσίες αποτελούν τους φορείς υλοποίησης του σκοπού του Γενικού Χημείου του Κράτους που είναι:
- Η επιστημονική υποστήριξη των τελωνειακών και φορολογικών υπηρεσιών, του ΣΔΟΕ και των άλλων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών
- Η διασφάλιση των εσόδων του Κράτους
- Η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος
- Η προστασία της υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών
- Η επιστημονική υποστήριξη των δικαστικών, αστυνομικών και λοιπών κρατικών αρχών
- Η στήριξη της υγιούς λειτουργίας της αγοράς.
Είναι βέβαιο ότι η κατάργηση των εν λόγω Υπηρεσιών στη νησιωτική περιοχή μας θα καταστήσει τα ως άνω, αν όχι άυλα, εξαιρετικά ευάλωτα
».

Πηγή: Εφημερίδα "Δημοκράτης"