AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Νοε 2012

Ρυθμιστική διάταξη για τη συλλογή των καυσόξυλων στη Σάμο


Η Διεύθυνση Δασών Ν. Σάμου εξέδωσε αστυνομική ρυθμιστική διάταξη σχετική με τη νόμιμη συλλογή των καυσόξυλων στη Σάμο. Η διάταξη αυτή αφορά αφενός την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης των κατοίκων της Σάμου με ξύλα, αλλά και την προστασία των δασών του νησιού από λαθροϋλοτομίες, ασθένειες και πυρκαγιές που μπορεί να προκαλέσει η απομάκρυνση ξερών και πεσμένων δέντρων.

Η ρυθμιστική διάταξη αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι κάτοικοι επιτρέπεται να συλλέγουν καυσόξυλα από το δημοτικό δάσος Μαραθόκαμπου και από τα δημόσια δάση και τις δασικές εκτάσεις τα οποία βρίσκονται εντός των διοικητικών τους ορίων και δεν έχουν αναγνωριστεί ως ιδιωτικά.

Η υλοτομία ή η εκρίζωση υγειών δασικών ειδών απαγορεύεται, ενώ πρέπει πάντοτε να προηγείται συνεννόηση με το δασαρχείο και το δασοφύλακα της περιοχής. Τα υπολείμματα της υλοτομίας θα πρέπει να συγκεντρώνονται κατά θέσεις σε σωρούς για να αποφεύγονται οι κίνδυνοι πυρκαγιάς. Τα καυσόξυλα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για τις ατομικές ανάγκες των κατοίκων και δεν πρέπει να υπερβαίνουν τους 3 τόνους για κάθε οικογένεια.

Η ρυθμιστική διάταξη ισχύει για το έτος 2012 από 14/11 έως τις 10/12. Για τα επόμενα έτη (έως και το 2015) η ισχύς της διάταξης θα είναι από 15/10 έως 15/11 κάθε έτους.

Η διάταξη  πιο αναλυτικά αναφέρει τα εξής: