AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Νοε 2012

ΑΔΕΔΥ Σάμου : «Όχι στις απολύσεις και στη διάλυση του δημόσιου τομέα»


Κοινό υπόμνημα προς τους τοπικούς φορείς (Περιφέρεια, Δήμο, Πρυτανικό Συμβούλιο κλπ) απέστειλαν τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ σε Σάμο, Χίο και Λέσβο, με αφορμή το εν εξελίξει κύμα μαζικών απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων.

Όπως αναφέρουν, «η ψήφιση του 3ου μνημονίου από τη Βουλή επιβάλει για μια ακόμη φορά μια σειρά μέτρων που θα συμβάλουν περαιτέρω στη διάλυση του κοινωνικού ιστού. Μείωση εργατικού κόστους και μείωση αριθμού εργαζομένων, με τις απολύσεις που ξεκινούν άμεσα και στο δημόσιο τομέα, αποτελούν τα εργαλεία που οι υπέρμαχοι του μνημονίου ευαγγελίζονται ότι θα μας βγάλουν από την κρίση. Κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί νομίζουμε να αντιληφθεί ότι η λήψη κάθε φορά και σκληρότερων μέτρων, μέχρι σήμερα, απλώς μας βυθίζει βαθύτερα στην κρίση. Σε καμία περίπτωση δεν μας βγάζει από αυτήν.

Η κοινωνία και κατ' επέκταση ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος εξακολουθεί να βάλλεται από τα απαράδεκτα μέτρα που ψηφίστηκαν στη Βουλή από  την προηγούμενη  και σημερινή κυβέρνηση με το1ο, 2ο και 3ο μνημόνιο. Σήμερα πλέον ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον πέρα από κάθε φαντασία εφιάλτη  που σαρώνει τις ζωές μας, τις οικογένειές μας, την ίδια την κοινωνία. Βρισκόμαστε  σε ένα εφιαλτικό μονόδρομο, όπως θέλουν να μας πείσουν, όπου όλα ξεπουλιούνται στις επιταγές του ΔΝΤ και της Ε.Ε., και που οι κυβερνώντες μας - τώρα η τριμερής κυβέρνηση, πριν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ - ευλαβικά ακολουθούν χωρίς παρεκκλίσεις.

Τι σημαίνει αυτό; Νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, νέους φόρους άμεσους και έμμεσους, συρρίκνωση, συγχωνεύσεις και καταργήσεις υπηρεσιών και απολύσεις εργαζομένων σε όλο το φάσμα του Δημόσιου τομέα.

Εμείς, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, στο Πανεπιστήμιο, στα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ διαμαρτυρόμαστε και απαιτούμε από όλους τους αιρετούς άρχοντες, από το πρυτανικό συμβούλιο, από κάθε αρμόδιο όργανο συλλογικό ή μονοπρόσωπο,

-Να υπερασπίσουν  τα δικαιώματα μας στη δουλειά και να πουν όχι  στη βαρβαρότητα και στην απαξίωση των εργαζομένων.

-Να υπερασπίσουν  τα δικαιώματα μας , στην κοινωνική πρόνοια και αλληλεγγύη, στην παιδεία και στην αξιοπρεπή ζωή που επιλέξαμε  να ζήσουμε εδώ στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου.

Απαιτούμε:

- Να υπερασπισθούν μαζί με εμάς τη μη εφαρμογή και την κατάργηση στην πράξη αυτών των μέτρων

- Να μη γίνει καμιά κατάργηση  θέσεων, καμιά απόλυση, και να μην δεχθούν καμιά μορφή ελαστικής εργασίας, που δημιουργεί σημερινούς σκλάβους και ετοιμάζει τον κατακερματισμό και το ξεπούλημα του δημόσιου τομέα

Ο τόπος ανήκει σε εμάς και στα παιδιά μας, σε κάθε εργαζόμενο δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε κάθε άνεργο, μετανάστη, συνταξιούχο, σε κάθε αγρότη, ναυτεργάτη, επαγγελματία.

Είναι χρέος μας να παλέψουμε όλοι μαζί για να τον υπερασπιστούμε, να υπερασπίσουμε το δικαίωμα μας στη δουλειά το δικαίωμα μας στη ζωή. .

Ο μόνος μονόδρομος είναι ο δρόμος του αγώνα
».