AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Νοε 2012

«Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στο Πανεπιστήμιο»

 
Τις δυναμικές κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου χαιρετίζει ο Σύλλογος ΔΕΠ του Ιδρύματος. Καλεί τις πρυτανικές αρχές να μην επιτρέψουν να σταλεί ούτε ένα όνομα εργαζομένου και να μην εκδοθεί ούτε μια διαπιστωτική πράξη για διαθεσιμότητα ή απόλυση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου, «το μέτρο της απόλυσης των υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου ΔΕ (που είναι σαφές με βάση τις οδηγίες που έχει δώσει το Υπουργείο ότι αφορά όλα τα Πανεπιστήμια χωρίς καμιά εξαίρεση) πετάει συναδέλφους στο δρόμο, διαλύει τη διοικητική υποδομή των Πανεπιστημίων και ανοίγει το δρόμο για τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο όλων των κατηγοριών.

Καταγγέλλουμε ταυτόχρονα την επίδειξη αυταρχισμού ενάντια στις διαμαρτυρίες των εργαζομένων, όπως αποτυπώθηκε στην σύλληψη και παραπομπή σε δίκη τριών συνδικαλιστών στη Θεσσαλονίκη που διαμαρτύρονταν κατά των επικείμενων απολύσεων.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των συναδέλφων διοικητικών, όχι μόνο γιατί βρισκόμαστε στο ίδιο εργασιακό περιβάλλον, αλλά και γιατί, αν τυχόν περάσουν σε αυτούς τα μέτρα, αύριο θα έρθει η σειρά μας. Ο αγώνας των συναδέλφων διοικητικών είναι και δικός μας αγώνας.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και γενικότερα οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο έχουν τη δύναμη να μπλοκάρουν στην πράξη διαδικασία των απολύσεων (άρνηση αποστολής στοιχείων, ονομαστικών καταλόγων κλπ). Καλούμε όλα τα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου να στηρίξουν με την παρουσία τους τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Καλούμε τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αιγαίου να μην επιτρέψουν να σταλεί ούτε ένα όνομα εργαζομένου και να μην εκδοθεί ούτε μια διαπιστωτική πράξη για διαθεσιμότητα- απόλυση.

Ο αγώνας που γίνεται στο δημόσιο δεν αφορά απλώς κάποιες κατηγορίες εργαζομένων. Αφορά το σύνολο των εργαζομένων που σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή επίθεση που συνθλίβει δικαιώματα και κατακτήσεις και φέρνει την εξαθλίωση. Γι' αυτό και πρέπει να στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις που ξεδιπλώνονται και να εξασφαλίσουμε σε κάθε νησί ότι ο αγώνας αγκαλιάζεται από τις τοπικές κοινωνίες. Γι' αυτό και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και προς τους εργαζόμενους των Δήμων και της Περιφέρειας, αλλά και συνολικά προς όλους τους εργαζομένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Οι ώρες που περνάμε είναι κρίσιμες και οι δικές μας ευθύνες τεράστιες. Ήρθε η ώρα να βγούμε στους δρόμους, να συνταχθούμε με τους άλλους εργαζόμενους, μαζικά, μαχητικά, οργανωμένα, να γίνουμε ένα ποτάμι οργής που θα ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση.

Όλοι και όλες μαζί μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια για να ανατραπεί αυτή η πολιτική που εξοντώνει εργαζόμενους και την κοινωνία ολόκληρη
».