AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Νοε 2012

Τάι Τσι Τσι Κουνγκ και στη Σάμο


Μαθήματα Τάι Τσι Τσι Κουνγκ με τη Vanessa Owen-Βουρλιώτη οργανώνει η καλλιτεχνική ομάδα «σαμart».

Πρόκειται για μια τέχνη της ενέργειας, μια θεραπευτική τέχνη. Ένα σύστημα άσκησης αναπτυγμένο στην Κίνα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Έχει να κάνει με αργές, απαλές κινήσεις, οι οποίες ενισχύουν τη σωστή ροή της ζωτικής ενέργειας στο σώμα. Όταν η ενέργεια ρέει σωστά, δίνει τη φυσική ικανότητα για οριστική αποθεραπεία.

Η άσκηση Τσι Κουνγκ περιλαμβάνει τη χρήση της αναπνοής, των στάσεων του σώματος και τη λειτουργία του μυαλού με τρόπο που να προκαλείται η ισορροπημένη ενέργεια, η εναρμόνιση του σώματος και του νου.

Σχεδόν ο καθένας είναι σε θέση, σύμφωνα με τους οργανωτές, να κάνει αυτή τη μορφή του Τσι Κουνγκ. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει απλά να φορούν χαλαρά, άνετα ρούχα και μαλακά επίπεδα παπούτσια.

Τα μαθήματα διεξάγονται κάθε Τετάρτη, από τις 5 Δεκεμβρίου έως τις 13 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, συνολικά 9 φορές (οι δύο εορταστικές εβδομάδες χωρίς μάθημα). Ο ακριβής τόπος θα ανακοινωθεί στους συμμετέχοντες κατά τη δήλωση συμμετοχής τους, στο τηλέφωνο 6972 643007 (Vanessa) ή στο samosartcompany@gmail.com

Οι αρχάριοι θα εκπαιδεύονται κάθε φορά για μία ώρα, ενώ οι προχωρημένοι για μιάμιση.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 20 ευρώ μηνιαίως για τους αρχάριους και στα 25 ευρώ για τους προχωρημένους (συνολικά 40/50 ευρώ, αντίστοιχα).

Εκπαιδεύτρια είναι η Vanessa Owen-Βουρλιώτη, που ασκείται πάνω από 10 χρόνια σε διάφορα είδη Τσι Κουνγκ, καθώς επίσης  και στις εσωτερικές πολεμικές τέχνες Yang Tai Chi Chuan και Cheng Pa Kua Chang. Επιπλέον, έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις και διαγωνισμούς και είναι κάτοχος  πιστοποιητικών που αναγνωρίζουν την προσπάθεια και την ικανότητά της. Δάσκαλος της είναι ο Sifu (που σημαίνει δάσκαλος) Αντώνης Γιαννούλης από τη Σχολή The Three Harmonies Kung Fu Association (Βούλα, Αθήνα).