AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Νοε 2012

Η Σάμος «χορεύει» αργεντίνικο τανγκό!

Στη φωτογραφία διακρίνεται η πρέσβης Ελένη Λειβαδίτου ενώ παρουσιάζει την όμορφη παραλία της Σάμου, Λεμονάκια

Και η Σάμος είχε την τιμητική της πρόσφατα στην Αργεντινή! Προβλήθηκε στη διάρκεια επιτυχημένης εκδήλωσης, στην ελληνική πρεσβευτική κατοικία στο Μπουένος Άιρες, με θέμα την ταυτόχρονη παρουσίαση του τουρισμού, της γαστρονομίας και των επωνύμων προϊόντων τροφίμων και ποτών της χώρας μας. Η εκδήλωση απευθυνόταν αποκλειστικά σε τουριστικά γραφεία, tour operators, επιχειρήσεις από τον χώρο της εισαγωγής, διανομής και λιανικής πώλησης τροφίμων, καθώς και δημοσιογράφους.

Η όλη προσπάθεια έτυχε της πολύτιμης συμβολής του Πολιτιστικού Κέντρου της Fundación Helénica en Argentina, το οποίο διευθύνεται από τον Γιώργο Παππά, Συντονιστή Εκπαίδευσης στη Λατινική Αμερική, που εδράζει στην ελληνική πρεσβεία στο Μπουένος Άιρες.

Η ελληνική αυτή βραδιά, που καλύφθηκε φωτογραφικά και κινηματογραφικά από τα τοπικά μέσα, ξεκίνησε με την παρουσίαση από την πρέσβη Ελένη Λειβαδίτου των θέλγητρων διαφόρων ελληνικών περιοχών, συνοδευόμενη από την προβολή αντίστοιχων εικόνων, μεταξύ αυτών και από τη Σάμο. Συνεχίστηκε με την προβολή επίσημου βίντεο του ΕΟΤ με περιγραφές αλλοδαπών επισκεπτών της Ελλάδας, αλλά και με μια εντυπωσιακή ελληνική περιήγηση από αέρος.

Κατόπιν, έγινε επίδειξη παραδοσιακών ελληνικών χορών από χορευτές των συγκροτημάτων της Fundación Helénica, οι οποίοι ενθουσίασαν τους προσκεκλημένους. Ακολούθησε δείπνο σε μπουφέ με μεγάλη ποικιλία ελληνικών εδεσμάτων, συνοδευόμενων από κρασί που προσέφεραν έλληνες οινοποιοί, υπό τους ήχους ατμοσφαιρικής ελληνικής μουσικής.

Με τη σειρά τους, ελληνικές ξενοδοχειακές μονάδες προσέφεραν για τους παρισταμένους εβδομαδιαία δωρεάν διαμονή, με σκοπό την προβολή της περιοχής τους.

Ειδικά για τη Σάμο, η διαμονή στο Κοκκάρι ζευγαριού από την Αργεντινή κληρώθηκε για λογαριασμό του τουριστικού γραφείου «Posta Carretas» στο ξενοδοχείο «Kalidon Palace», ενώ η αντίστοιχη στο «Venus» κατέληξε στο τουριστικό γραφείο «Cetan Tours».