AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Νοε 2012

Μηδέν εις το πηλίκον


Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα για την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία του νησιού απέβη η σημερινή συνάντηση φορέων της Σάμου με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, στην Αθήνα.

Στη σύσκεψη που έγινε, με τη συμμετοχή της βουλευτή ν. Σάμου, Αγνής Καλογερή, του αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους, του Δημάρχου Σάμου Στέλιου Θάνου, του Δημάρχου Ικαρίας, Χριστόδουλου Σταυρινάδη και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Σάμου, Γιώργου Κυριαζή, δεν υπήρξε καμία δέσμευση από μέρους του Υπουργού για τη βελτίωση της θαλάσσιας συγκοινωνιακής κάλυψης της Σάμου.

Αυτό που τους επιβεβαίωσε και ο υπουργός, αλλά ήδη γνώριζαν οι Σαμιώτες, είναι ότι το πλοίο Μυτιλήνη της ΝΕΛ είναι αυτό που παραμένει στη γραμμή και θα συνδέει το Νομό Σάμου με τον Πειραιά. Η επιτροπή μετέφερε το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για περισσότερα δρομολόγια την εβδομάδα κάτι που ο υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει με ένα τέταρτο δρομολόγιο που δεν θα είναι επιδοτούμενο και θα προσεγγίζει λιγότερα λιμάνια του νομού. Εξάλλου υπήρξε πρόταση από τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Γ. Κυριαζή, να συμπεριληφθεί η Σάμος και η Ικαρία σε ένα δρομολόγιο κορμού με προέκταση δρομολογίου πλοίου που συνδέει τον Πειραιά με την Πάρο τη Νάξο ή την Πάτμο.

Πηγή: ert.gr