AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Σεπ 2013

Αγνή Καλογερή: "Μνημονιακό κάμπινγκ για τους μετανάστες"

 

Την αντίδραση της βουλευτή Σάμου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ Αγνής Καλογερή προκαλεί το γεγονός ότι η εδώ και ένα μήνα κατατεθείσα αναφορά της προς τα συναρμόδια Υπουργεία, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και Αιγαίου, σχετικά με τις συνθήκες διαμονής στο Λιμεναρχείο των παράνομα εισερχόμενων μεταναστών δεν έχει ακόμα απαντηθεί.

Σύμφωνα με την κυρία Καλογερή, "οι φιλότιμες και αλτρουιστικές προσπάθειες του προσωπικού του Λιμεναρχείου Σάμου δεν μπορούν να διασφαλίσουν το minimum επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης των μεταναστών. Έτσι μια αποθήκη μετατρέπεται, σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζόμενων, σε υπνωτήριο, εστιατόριο, νοσοκομείο, παιδότοπο.

Σε συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM στις 08/08/2013 ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου πρότεινε τη διαμονή αυτών των ΑΝΘΡΩΠΩΝ σε camping (sic) με χημικές τουαλέτες, αν βρεθούν οικόπεδα.

Εν όψει του χειμώνα και εν όψει των εξελίξεων που επικρατούν στην Αν. Μεσόγειο, μάλλον στο μυαλό του είχε το ‘ἐν σκηναῖς δικαίων τάξαι, ἐν κόλποις Ἀβραάμ ἀναπαύσαι’.

Είναι απαράδεκτη η πίεση που εξασκείται λόγω αυτού του προβλήματος στους μετανάστες, στους Λιμενικούς, σε δομές και υποδομές.

Η ανυπαρξία εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής, η καθημερινή λύση των επιμέρους προβλημάτων με εμβαλωματικό τρόπο προσβάλλει θανάσιμα τα ανθρωπιστικά μας αισθήματα.

Μα πάνω απ’ όλα εκβιάζει και φοβίζει όλον τον ελληνικό κοινωνικό σχηματισμό, γιατί θυμόμαστε ότι ο ‘Μάγος’ Χατζηδάκης έλεγε ‘όταν δεν σε ενοχλεί η θέα του θηρίου, μάλλον αρχίζεις να του μοιάζεις’.  

Η κυβέρνηση πιστή στις εντολές της Βόρειας Ευρώπης, στις εντολές των επί 20 χρόνια υπευθύνων για το έγκλημα της μετανάστευσης (ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Σομαλία, στη Συρία) κωφεύει στις πιέσεις για καταγγελία της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ, μετατρέπει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών και επιτείνει το πρόβλημα.

Η συμπαράσταση όλων μας στους μετανάστες, στους λιμενικούς αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους με το θέμα είναι αναντίρρητη δημοκρατική ανάγκη και πρέπει να αποτελέσει τη συμπαγή και ισχυρή εκείνη ασπίδα που θα προστατεύσει την ανθρωπιά και την αξιοπρέπεια όλων μας
", αναφέρει η βουλευτής.