AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Μαρ 2014

Μέτρα προστασίας από την κακοκαιρία στη Σάμο

Φωτογραφία αρχείου


Οι βροχοπτώσεις σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. αναμένεται να συνεχιστούν στη Σάμο μέχρι το πρωί της Παρασκευής και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σάμου συνιστά τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από τους κινδύνους που προκαλεί η κακοκαιρία. Παράλληλα, η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου κάνει έκκληση στους οδηγούς των αυτοκινήτων να οδηγούν με μειωμένη ταχύτητα.

Πιο αναλυτικά, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας συνιστά:

- Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
 
- Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
 
- Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
 
- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
 
- Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
 
- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
 
Η Αντιπεριφέρεια Σάμου συμβουλεύει τους οδηγούς σε περίπτωση που διαπιστώνουν φερτά υλικά από τα πρανή των δρόμων στην επιφάνεια του οδοστρώματος, να ειδοποιούν την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου ή το τμήμα Τροχαίας Σάμου.

Ήδη από την εκδήλωση του έντονου καιρικού φαινομένου, τα μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας είναι σε επιφυλακή και δρουν κατά τόπους, καθαρίζοντας από πέτρες και βράχια τις λωρίδες οδικής κυκλοφορίας σε όσα σημεία παρατηρήθηκαν κατολισθήσεις.