AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Οκτ 2014

Οι αντιδράσεις για την απόφαση του Σ.τ.Ε για τη Χριστιάνα Καλογήρου


Την ετυμηγορία του Συμβουλίου της Επικρατείας που ανακηρύσσει τελικά τη Χριστιάνα Καλογήρου ως Περιφερειάρχη Β.Αιγαίου σχολίασαν η επικεφαλής της παράταξης "Βόρειο Αιγαίο-Γόνιμη Γραμμή" Αγλαΐα Κυρίτση και ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ στον Νομό Σάμου, Νίκος Στεφανής.

Πιο αναλυτικά, μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του Σ.τ.Ε, στη δήλωσή της η κ. Κυρίτση αναφέρει :

"Η παράταξή μας βρίσκεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου για να αντιπαλέψει τις μνημονιακές πολιτικές που καταστρέφουν τα νησιά μας. Τις πολιτικές αυτές υλοποιεί κεντρικά η συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑ.ΣΟ.Κ και περιφερειακά οι συνδυασμοί που στηρίζονται από αυτήν.

Είτε, λοιπόν, η παράταξη της κυρίας Καλογήρου εκπροσωπείται από την ίδια, είτε από οποιονδήποτε άλλον, δεν αφορά στην ουσία, εφόσον οι πολιτικές παραμένουν οι ίδιες. Κι εμείς συνεχίζουμε να παλεύουμε για την ανατροπή τους.

Το ηθικό και πολιτικό πρόβλημα, όμως, που προκύπτει από τις προϋποθέσεις που θέτει ο ‘Καλλικράτης’ για τις υποψηφιότητες του Περιφερειάρχη και των Συμβούλων παραμένει και αυτό αναδείχτηκε μέσα και από τη δικαστική διαδικασία.

Όταν δύο Δικαστήρια, ένα Ανώτερο, όπως το Εφετείο, και το Ανώτατο, όπως το Συμβούλιο της Επικρατείας, διαφωνούν ως προς αυτές, αποδεικνύεται ότι η σχετική πρόβλεψη του νόμου είναι τουλάχιστον ατυχής, ανεξάρτητα φυσικά από το γεγονός ότι σεβόμαστε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Πώς είναι δυνατόν να απαγορεύεται -εάν δεν έχουν παραιτηθεί 18 μήνες πριν τις εκλογές- η υποψηφιότητα στους υφισταμένους του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης αλλά να επιτρέπεται στον ίδιο;

Το ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι ‘τεχνικό’ ή στενά ‘νομικό’, αλλά βαθιά ηθικοπολιτικό με την έννοια της λειτουργίας της ίδιας της δημοκρατίας
", υποστηρίζει η Αγλαΐα Κυρίτση.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Σάμου​ Νίκος Στεφανής επισημαίνει ότι "οι πολίτες του Αιγαίου τον Μάιο εξέλεξαν Περιφερειάρχη. Σήμερα το Συμβούλιο της Επικρατείας τους δικαίωσε. Κάποιοι προσπάθησαν να τα ‘αλλάξουν’ όλα και απέτυχαν!

Καλή επιτυχία στην νέα Περιφερειάρχη κ. Χριστιάνα Καλογήρου στο δύσκολο και σημαντικό έργο που της ανάθεσαν οι κάτοικοι των νησιών μας
".