AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Οκτ 2014

Ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός και στη Σάμο την Κυριακή 2/11


Και η Σάμος θα συμμετάσχει στην Πανελλαδική Εκδήλωση Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού την Κυριακή 2 Νοεμβρίου.

Η εκδήλωση στην πόλη της Σάμου θα διεξαχθεί στην Πλατεία Πυθαγόρα και διοργανώνεται από το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας.

Αν και ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωρά που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12:00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις.

Ώρα προσέλευσης στην εκδήλωση: 11.00
Ώρα καταμέτρησης: 12.00
Ώρα λήξης της εκδήλωσης: 14.00

Ανάλογη εκδήλωση ταυτόχρονου δημόσιου θηλασμού θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και τις ίδιες ώρες στην Κεντρική Πλατεία του Ευδήλου Ικαρίας.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση

Από το 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ) και τη UNICEF. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα "Θηλασμός: οφέλη για μια ζωή!".

Σε αυτή τη γιορτή συμμετέχουν για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μέλη των ομάδων του Δικτύου, με σκοπό την προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία "από μητέρα προς μητέρα". Παράλληλα θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούμε από κοντά!