AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Οκτ 2014

Η εβδομάδα ρομποτικής στο Καρλόβασι

 

Η ομάδα Ρομποτικής Aegean Robotics και το εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Στήριξης Αποφάσεων του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργάνωσε την 1η Εβδομάδα Ρομποτικής το διάστημα 6-10 Οκτωβρίου στο Καρλόβασι της Σάμου.

Η Εβδομάδα Ρομποτικής περιελάμβανε το 2ο Σχολείο Ρομποτικής, καθώς και τον Διαγωνισμό Ρομποτικής Sea and Beach, μεταξύ της ομάδας Aegean Robotics και ομάδων από τη Μεξικάνικη Ομοσπονδία Ρομποτικής.

Στο 2ο σχολείο Ρομποτικής πραγματοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, διαγωνισμός μεταξύ ρομπότ νερού, με την αξιοποίηση εξοπλισμού που έφτασε στο Καρλόβασι από το Μ.Ι.Τ, από ομάδες που είχαν οριστεί τον προηγούμενο Μάιο. Επίσης περιλάμβανε παρουσιάσεις φοιτητών και ενημερωτικές διαλέξεις.

Ο διαγωνισμός Sea and Beach διεξήχθη μεταξύ της ομάδας Aegean Robotics και των δυο μεξικάνικων ομάδων, Robotics Lab UTCAM και CROFI UNAM (φωτογραφία). 
Η ελληνική ομάδα, παρά τον ελλιπή εξοπλισμό της, εντυπωσίασε με το προγραμματιστικό της επίπεδο και κέρδισε πολλά σε εμπειρία, με επόμενο στόχο να είναι τα αγωνίσματα των ITU Robotics Olympics 2015. Παράλληλα δημιούργησε προγράμματα που θα βοηθήσουν στη διάδοση της ρομποτικής στα σχολεία του νησιού και όχι μόνο.
Τέλος, η Ομάδα Aegean Robotics ζητά την υποστήριξη και οικονομική ενίσχυση από την τοπική κοινωνία και άλλους προκειμένου να ανανεώσει τον εξοπλισμό της και να πετύχει τους στόχους της.