AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Οκτ 2014

Έκθεση φωτογραφικού υλικού και συναυλία για την 28η Οκτωβρίου


Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, η 79 Α.Δ.Τ.Ε (Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής) διοργανώνει δύο εκδηλώσεις για να τιμήσει τους ηρωικούς αγωνιστές του Έπους του ’40. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι:

α) Έκθεση Φωτογραφικού και Αρχειακού Υλικού από την περίοδο του Έπους του ΄40, στο χώρο του Μουσείου Σαμιακού Οίνου. Η έκθεση θα έχει ως τίτλο "Για να θυμούνται οι επόμενες γενιές το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής" και έχει ως σκοπό να προβάλλει τα ιστορικά γεγονότα του Έπους του ΄40 μέσα από το φωτογραφικό - αρχειακό υλικό του Πολεμικού Μουσείου, της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού, της Υπηρεσίας Στρατιωτικών Αρχείων και του Υπουργείου Εξωτερικών, που πρώτη φορά εκτίθεται στη Σάμο. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 25 Οκτωβρίου και ώρα 19:00.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό από τις 25 έως τις 30 Οκτωβρίου.

β) Συναυλία στρατιωτικής μουσικής της 79 Α.Δ.Τ.Ε σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική "Βαθύλλος" (Αντώνης Γεροχριστοδούλου) για το Έπος του ’40, στο χώρο του αμφιθεάτρου του Πυθαγόρειου Γενικού Λυκείου Σάμου την Τρίτη 28 Οκτωβρίου και ώρα 19:30.