AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

31 Οκτ 2014

Το Κ.Κ.Ε Σάμου στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών και στο Νοσοκομείο


Συνάντηση με τον υπεύθυνο λειτουργίας, το προσωπικό φύλαξης και το πολιτικό προσωπικό του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών είχε την Τετάρτη η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του Κ.Κ.Ε, ώστε να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί εκεί. Αντιπροσωπεία της επισκέφθηκε και τον Διοικητή του Νοσοκομείου και το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, για τα προβλήματα που παρατηρούνται στον χώρο της Υγείας.

Σύμφωνα με την τοπική επιτροπή του Κ.Κ.Ε, "εκείνο που χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας και άμεσης αντιμετώπισης είναι το θέμα των προσφύγων παιδιών. Αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Υποδοχής υπάρχουν 70 ανήλικα παιδιά, εκ των οποίων τα 50 ασυνόδευτα. Για τα τελευταία, αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνουν στο Κέντρο με τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν, έως ότου βρεθεί προνοιακή δομή φιλοξενίας ανηλίκων στην Ελλάδα.

Αναδείχτηκε η ανάγκη ειδικών χώρων αντιμετώπισης λοιμωδών νοσημάτων στο Κέντρο Υποδοχής και στο Νοσοκομείο, επαρκούς εξοπλισμού και μέτρων προστασίας. Επιπλέον, στο Κέντρο Προσφύγων διαπιστώθηκε ότι δεν επαρκούν τα είδη ρουχισμού και τα κλινοσκεπάσματα.

Επίσης διαπιστώθηκε στο Νοσοκομείο η έλλειψη υποδομών και η μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό σε όλους τους κλάδους και ειδικότητες. Επισημάνθηκε η ανάγκη ανάπτυξης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η στελέχωση και ο εξοπλισμός της.

Το Κ.Κ.Ε το επόμενο διάστημα θα αναδείξει τα θέματα αυτά με τις δυνάμεις του και στο Κοινοβούλιο, αλλά και με εκδήλωση στις 24/11 σχετική με το θέμα του πολέμου και της μετανάστευσης, καθώς και με άλλες δράσεις και πρωτοβουλίες
" αναφέρει, μεταξύ άλλων το Κ.Κ.Ε Σάμου.