AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Οκτ 2014

Και στη Σάμο προγράμματα του Ε.Κ.Δ.Δ.Α


Στη Σάμο και σε άλλες πόλεις της χώρας (Χίο, Λήμνο, Ορεστιάδα, Ξάνθη, Δράμα, Σέρρες, Καστοριά, Κατερίνη, Ναύπλιο, Καλαμάτα και Χανιά) σχεδιάζονται να ξεκινήσουν άμεσα προγράμματα επιμόρφωσης στελεχών της δημόσιας διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α).

Ήδη δεκάδες τέτοια προγράμματα υλοποιούνται σε 28 πόλεις της χώρας (κατά μέσον όρο 40 προγράμματα την εβδομάδα).

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Ε.Κ.Δ.Δ.Α, από τις 20 Οκτωβρίου έως τα τέλη του 2014, τουλάχιστον 9.000 δημόσιοι υπάλληλοι πρόκειται να συμμετάσχουν σε συνολικά 363 προγράμματα που θα υλοποιηθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Καβάλα, Κοζάνη, Βόλο, Λάρισα, Λαμία, Πάτρα, Τρίπολη, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Ρόδο και Ηράκλειο.

Όπως επισημαίνεται από το Ε.Κ.Δ.Δ.Α, τα προγράμματα, διάρκειας, κατά μέσον όρο, πέντε ημερών, είναι όλα πιστοποιημένα και συμβαδίζουν με τη διοικητική μεταρρύθμιση και τις προτεραιότητες στην εφαρμογή των δημοσίων πολιτικών.

Το Ε.Κ.Δ.Δ.Α συμμετέχει και στην υποστήριξη της υλοποίησης του προγράμματος για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, με την επιμόρφωση, σε πρώτη φάση, των στελεχών στους 13 δήμους, μεταξύ αυτών και της Σάμου, στους οποίους θα εφαρμοστεί πιλοτικά το πρόγραμμα.

Πηγή: Α.Π.Ε - Μ.Π.Ε