AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Οκτ 2014

Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Σάμου


Ορίστηκαν οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Σάμου. Πιο αναλυτικά έχουν προγραμματιστεί:
 
Α) Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα της 26ης μέχρι την δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2014.

Β) Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ) και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2014. 

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, στις Δημόσιες υπηρεσίες και στα Ν.Π.Δ.Δ.

Ώρα 11:30: Απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων από μαθητές Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Λύκειο Ελληνίδων, Οδηγούς και Προσκόπους, στο Ηρώο των πεσόντων της πόλεως με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους και παρουσία εκπροσώπων των Αρχών του Νομού.


ΤΡΙΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Θούρια και εμβατήρια από μεγαφωνική συσκευή της 79 Α.Δ.Τ.Ε., που θα εγκατασταθεί στην Πλατεία Πυθαγόρα, καθώς και χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Ιερών Ναών της πόλης.

Ώρα 09:00: Έπαρση της Σημαίας στην Πλατεία Πυθαγόρα με συμμετοχή τμήματος αποδόσεως τιμών και Στρατιωτικής Μουσικής της 79 Α.Δ.Τ.Ε.

Ώρα 10:30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών κ. Ευσέβιου.
Μετά την δοξολογία θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από εκπαιδευτικό που θα οριστεί από την Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας ή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ώρα 11:15: Επιμνημόσυνη δέηση στον Ηρώον των πεσόντων της πόλεως, στην Πλατεία Πυθαγόρα και κατάθεση στεφάνων από τους εξής: Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Βουλευτή Σάμου, Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Διοικητή 79 Α.Δ.Τ.Ε, Δήμαρχο Σάμου, Αστυνομικό Διευθυντή Σάμου, Λιμενάρχη Σάμου, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Πρόεδρος Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Πρόεδρο Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών, Πρόεδρος Τραυματιών Πολεμιστών Οπλιτών.

Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης θα καταθέσουν στεφάνια οι εκπρόσωποι όλων των Παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο Νομό (1. Π.Ε.Α.Ε.Α., 2. Π.Ο.Α.Ε.Α., 3. Π.Σ.Ε.Α.Ε.Α.)

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.

Εθνικός Ύμνος.

Ώρα11:30: Παρέλαση επί της παραλιακής λεωφόρου, μαθητών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Οδηγών, Λυκείου Ελληνίδων, Εθελοντριών Αδελφών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τμημάτων του στρατού ξηράς.

Ώρα 17:30: Υποστολή της Σημαίας με συμμετοχή τμήματος αποδόσεως τιμών και Στρατιωτικής Μουσικής της 79 ΑΔΤΕ.

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου συμβάλει στην ενίσχυση της ιστορικής μνήμης, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, καθώς και τους αγώνες των λαών για δημοκρατία και ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Προβάλει αξίες θεμελιώδους σημασίας, όπως η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και η προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.