AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Οκτ 2014

Τα είπαν Δήμαρχος και πολύτεκνοι - τρίτεκνοι


Συνάντηση με τον Δήμαρχο Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλο, που τους επισκέφθηκε είχε αντιπροσωπεία των συλλόγων Πολυτέκνων και Τριτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων.

Επί τάπητος τέθηκε η στέγασης των δύο συλλόγων, θέμα για το οποίο ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να δώσει λύση.

Επιπλέον, συζητήθηκε η συμμετοχή μελών των δύο συλλόγων στις διαδικασίες πρόσληψης εποχικών υπαλλήλων και στο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου. Ωστόσο, ο κ. Αγγελόπουλος την απέκλεισε για το δημοτικό Τμήμα Πρόνοιας, καθώς πρόκειται για διαδικασία μέσω Α.Σ.Ε.Π, ενώ και ο ίδιος δεν προτίθεται, εκτός μεγάλης ανάγκης, να προβεί στην πρόσληψη διμηνιτών, αφού το Γραφείο Πρόνοιας λειτουργεί κανονικά.

Πολύτεκνοι και τρίτεκνοι ζήτησαν διαφάνεια, συνεργασία, ενημέρωση και συμμετοχή των συλλόγων τους σε θέματα που τους αφορούν. Απαντώντας, ο Δήμαρχος τούς ανέφερε ότι ο Δήμος οφείλει προς το παρόν 2.000.000 ευρώ και δεν έχει  εισπράξει από οφειλές το ποσό των 8.000.000 ευρώ και επίσης ότι χάθηκαν 45.000 ευρώ από το Ε.Σ.Π.Α.

Τέλος, οι δύο σύλλογοι ζήτησαν αφενός έκπτωση στα δημοτικά τέλη, ζήτημα το οποίο ο Δήμαρχος θα μελετήσει. Αφετέρου, αιτούνται έκπτωσης και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς για τους τρίτεκνους, με τον κ. Αγγελόπουλο να απαντά ότι τα δίδακτρα καταβάλλονται σύμφωνα με εισοδηματικά κριτήρια.

Οι δύο σύλλογοι αναφέρουν ότι "παραμένουν επιφυλακτικοί". "Αναμένουμε έμπρακτες αποδείξεις από την πλευρά του Δημάρχου, αφού, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, προσφέρουμε πραγματικό έργο στην πατρίδα", σημειώνουν.