AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Οκτ 2014

Πώς να φτιάξετε σαμιώτικους κρεμμυδοντολμάδες!


Τους κρεμμυδοντολμάδες, άλλο ένα παραδοσιακό σαμιώτικο φαγητό, παρουσιάζει η ιστοσελίδα συνταγών ελληνικής μαγειρικής "Salt and Sugar". Δείτε πώς θα τους φτιάξετε!

Υλικά:

- 5 κρεμμύδια μακρουλά, μεγάλα, σαμιώτικα

- 20 κουταλιές της σούπας ρύζι για γεμιστά

- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο για τη γέμιση

- 1 ματσάκι μαϊντανό

- 1 ματσάκι άνηθο

- 3/4 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο

- αλάτι

- πιπέρι

- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι σε σκόνη


Εκτέλεση:

Παίρνουμε τα 5 σαμιώτικα κρεμμύδια και τα καθαρίζουμε. Τα χαράσσουμε καθέτως μέχρι τη μέση τους. Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει και τα αφήνουμε για 2 λεπτά ώστε να ζεματιστούν.

Βγάζουμε από κάθε κρεμμύδι τα 3 - 4 πρώτα φύλλα του και τα κρατάμε σε ένα πιάτο. Τις καρδιές τους τις στρώνουμε στον πάτο της κατσαρόλας που θα χρησιμοποιήσουμε.

Φτιάχνουμε τη γέμιση ως εξής:

Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αρωματικά και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά τη γέμιση.

Ξεκινάμε να γεμίζουμε τα φύλλα των κρεμμυδιών και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα νερό μέχρι να φτάσει να σκεπάζει τους ντολμάδες και καλύπτουμε με ένα πιάτο από πάνω για βάρος.

Βράζουμε για 30 - 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: saltandsugar.gr