AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Οκτ 2014

Καθηγητές στη Σάμο σε λίστα με κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο

 

Δύο καθηγητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι Σάμου κατατάσσονται στις κορυφαίες θέσεις του κόσμου στον επιστημονικό κλάδο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Πρόκειται για τον επίκουρο καθηγητή Γιάννη Χαραλαμπίδη, ο οποίος είναι όγδοος στον κόσμο και τον αναπληρωτή καθηγητή Ευριπίδη Λουκή, ο οποίος κατατάσσεται στην 24η θέση στον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, στο ετήσιο διεθνές συνέδριο IFIP International Electronic Government Conference, που έγινε στο Trinity College στο Δουβλίνο στις αρχές Σεπτεμβρίου, παρουσιάστηκε η τρέχουσα κατάσταση στο επιστημονικό πεδίο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Στο σχετικό επιστημονικό άρθρο του Hans J. Scholl με τίτλο “The EGOV Research Community: An Update on Where We Stand”, το οποίο εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Springer, παρουσιάστηκαν οι 50 πρώτοι συγγραφείς στον τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με βάση την παραγωγικότητα σε δημοσιεύσεις τα τελευταία 15 χρόνια. Στη λίστα αυτή βρίσκονται έξι καθηγητές Α.Ε.Ι από την Ελλάδα, οι δύο εκ των οποίων είναι καθηγητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι Σάμου.

Στις χώρες με περισσότερους από δύο εκπροσώπους στη λίστα των 50 πρώτων ερευνητών η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

ΗΠΑ    12
ΕΛΛΑΔΑ    6
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ    6
ΟΛΛΑΝΔΙΑ    5
ΜΕΞΙΚΟ    3
ΓΕΡΜΑΝΙΑ    3
ΔΑΝΙΑ    3
Οι άλλοι τέσσερις Έλληνες επιστήμονες που κατατάσσονται στην ίδια λίστα είναι οι εξής:

Θέση / Όνομα / Πανεπιστήμιο
#17 /Ευθύμιος Ταμπούρης / Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη
#20 / Κωνσταντίνος Ταραμπάνης / Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη
#22 / Δημήτριος Ασκούνης / Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αθήνα
#45 / Γρηγόρης Μέντζας / Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αθήνα

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χαράλαμπος Σκιάνης, δήλωσε σχετικά: "Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ανάμεσα στα μέλη Δ.Ε.Π του Τμήματός μας περιλαμβάνονται δύο από τους πιο παραγωγικούς συγγραφείς στον κόσμο στο πεδίο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο ώστε οι φοιτητές μας να απολαμβάνουν πάντα υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικές υπηρεσίες".