AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Οκτ 2014

Η Α.ΚΙ.Σ καταγγέλλει τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου


Έγγραφη αναφορά  - καταγγελία προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου και τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, με κοινοποίηση στον Υπουργό Εσωτερικών και τον Συνήγορο του Πολίτη, κατέθεσε η Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου (Α.ΚΙ.Σ), σε βάρος του δημοτικού συμβούλου και αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου, Νίκου Ελένη.

Μέσω του επικεφαλής της, δημοτικού συμβούλου Αντώνη Σίμου, "παραμένοντας σταθερή στις δεσμεύσεις της για πλήρη διαφάνεια και αυστηρή τήρηση των νόμων", του καταλογίζει "την κατ' εξακολούθηση παραβίαση των διατάξεων του νόμου 3852/2010 (άρθρο 13, παρ. 3) σχετικά με το ασυμβίβαστο που έχει.

Το ασυμβίβαστο εντοπίζεται στη σύνδεση που έχει ο κ. Ελένης με τον Δήμο Σάμου και συγκεκριμένα με την κατασκευή του μουσείου ναυπηγικών και ναυτικών τεχνών, προϋπολογισμού 5.626.000 ευρώ που εκτελείται στο Ηραίον.

Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε προ διετίας από τον τέως Δήμαρχο Σάμου κ. Θάνο Στυλιανό, με το συνδυασμό του οποίου ο κ. Ελένης εξελέγη δημοτικός σύμβουλος.

Η Α.ΚΙΣ. μέσω της υποβληθείσης αναφοράς αιτείται, αφενός μεν να διευθετηθεί άμεσα το πρόβλημα του ασυμβιβάστου, αφετέρου δε να αποδοθούν οι εκ του νόμου κυρώσεις κατά παντός υπευθύνου που σχετίζεται με το υπόψη θέμα
".