AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Οκτ 2014

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Το Έπος του ’40 σε Έκθεση Φωτογραφικού-Αρχειακού Υλικού


Έως και την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου θα είναι ανοικτή στο κοινό η πολύ ενδιαφέρουσα Έκθεση Φωτογραφικού και Αρχειακού Υλικού από την περίοδο του Έπους του ’40, που διοργανώνει στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, η τοπική Ταξιαρχία (79 Α.Δ.Τ.Ε), για να τιμήσει τους  ηρωικούς αγωνιστές του ’40.

Η έκθεση φιλοξενείται στον χώρο του Μουσείου Σαμιακού Οίνου, στο Μαλαγάρι της Σάμου, και λειτουργεί από τις 10 το πρωί έως και τις 7:30 το απόγευμα.

Ο τίτλος της είναι «Για να θυμούνται οι επόμενες γενιές το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής» και έχει ως σκοπό να προβάλλει τα ιστορικά γεγονότα του ιστορικού έπους μέσα από το φωτογραφικό-αρχειακό υλικό του Πολεμικού Μουσείου, της Διεύθυνσης Ιστορίας  Στρατού, της Υπηρεσίας Στρατιωτικών Αρχείων  και  του  Υπουργείου  Εξωτερικών, που πρώτη  φορά  εκτίθεται στη Σάμο.

Κατά τα εγκαίνιά της το περασμένο Σάββατο παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, απόστρατοι αξιωματικοί που υπηρέτησαν στην Ταξιαρχία, αντιπροσωπείες από τις στρατιωτικές Μονάδες του νησιού, καθώς και πλήθος κόσμου.

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τα εγκαίνια, αλλά και από τα εκθέματα, μέσα από τις φωτογραφίες του Γιάννη Καρακωνσταντή.