AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Οκτ 2014

Το Κ.Κ.Ε Σάμου για το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών

 

Την Αστυνομική Διεύθυνση και το Λιμεναρχείο Σάμου επισκέφθηκε την Τρίτη αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του Κ.Κ.Ε.  

Εκεί ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών που λειτουργεί στο νησί.

Σε ανακοίνωσή της η τοπική Τομεακή Επιτροπή του Κ.Κ.Ε, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για "ασφυκτική κατάσταση στα έτσι κι αλλιώς απαράδεκτα κέντρα κράτησης και υποδοχής.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το κέντρο κράτησης στη Σάμο χωρητικότητας 280 ατόμων που έφτασε μέχρι και τους 800 τους καλοκαιρινούς μήνες".

Αναφέρεται επίσης σε "επιδείνωση των συνθηκών υγιεινής και γενικότερα του επιπέδου διαβίωσης αυτών των ανθρώπων".   
  
"Δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για την εμφάνιση και μετάδοση λοιμωδών νοσημάτων ανάμεσα στους μετανάστες, αλλά και στους εργαζόμενους στα κέντρα κράτησης. Πολύ περισσότερο με το γεγονός ότι σχεδόν απουσιάζει από το νησί ένα αναπτυγμένο κρατικό σύστημα Δημόσιας Υγείας και Πρόληψης, με επαρκείς υποδομές, εξοπλισμό και στελέχωση, που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις ανάγκες του μόνιμου πληθυσμού, των επισκεπτών, αλλά και έκτακτων συνθηκών, όπως αυτές των μεταναστών και των περιπτώσεων κινδύνου επιδημιών από λοιμώδη νοσήματα.     

Το Κ.Κ.Ε θα παρέμβει με όποιον τρόπο μπορεί ώστε να διασφαλιστεί η προστασία μεταναστών, υγειονομικών και εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας, αλλά και του λαού του νησιού μας.

Στα ζητήματα που σχετίζονται με την προάσπιση της υγείας όλου του πληθυσμού, ανεξάρτητα ασφαλιστικής, οικονομικής κατάστασης, χώρας καταγωγής κλπ. δε χωράνε εκπτώσεις.

Τα μέτρα πρέπει να αξιοποιούν όλες τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας στον τομέα της υγείας και του υγειονομικού προσωπικού", σημειώνεται από το Κ.Κ.Ε Σάμου.