AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Οκτ 2014

Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για επίδομα θέρμανσης


Ξεκίνησε την Τρίτη η υποβολή αιτήσεων προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Taxis) για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης.

Η προθεσμία εκπνέει στις 30 Μαΐου 2015, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και μέσω των Κ.Ε.Π. Η αίτηση στα Κ.Ε.Π υποβάλλεται μόνο αυτοπροσώπως, όχι από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.

Ειδικά για τη Σάμο (Δ΄ Ζώνη) η επιδοτούμενη ποσότητα καυσίμων ανέρχεται στα 600 λίτρα.

Οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν προκαταβολή το 25% της επιδότησης, σε διάστημα 20 ημερών από την υποβολή της αίτησης.

Η προκαταβολή και το επίδομα κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό χωρίς προσκόμιση δικαιολογητικών, ενώ όσοι αγοράσουν παραπάνω από μία φορά πετρέλαιο θέρμανσης δεν θα υποβάλουν πάλι αίτηση.

Στην αίτηση των δικαιούχων για το επίδομα θα πρέπει να αναγράφεται ο Α.Φ.Μ τους, το ονοματεπώνυμο και ο αριθμός προστατευόμενων τέκνων, εάν επιθυμούν ή όχι την προκαταβολή, ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) και το ονοματεπώνυμο πρώτου δικαιούχου, ο αριθμός παροχής ρεύματος κύριας κατοικίας, η διεύθυνση, τα τετραγωνικά, αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη, ο Α.Φ.Μ του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος, η ένδειξη αν πρόκειται για πολυκατοικία, στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου).

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα επιδόματος θέρμανσης έχουν άγαμοι με εισόδημα έως 30.000 ευρώ και έγγαμοι με εισόδημα έως 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί ( 43.000 ευρώ για οικογένεια με ένα παιδί και 46.000 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά).

Οι άγαμοι χάνουν το επίδομα αν έχουν περιουσία άνω των 200.000 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι αν το άθροισμα των ακινήτων τους ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Δεν δικαιούται επίδομα θέρμανσης όποιος έχει αυτοκίνητο με κινητήρα άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών.

Στα 120 τετραγωνικά μέτρα ανέρχεται η μέγιστη επιφάνεια του ακινήτου για την οποία μπορεί να επιδοτηθεί κάποιος φορολογούμενος.

Πηγή: A.Π.Ε-Ναυτεμπορική