AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Οκτ 2014

Δωρεάν Wi-Fi ίντερνετ και στη Σάμο


Έως τα μέσα του 2015 και η Σάμος θα αποκτήσει δωρεάν Wi-Fi hotspots (σημεία πρόσβασης σε ασύρματα δίκτυα ίντερνετ), καθώς ο Δήμος Σάμου συμμετέχει στο σχετικό πανελλαδικό πρόγραμμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Για την πρώτη φάση του έργου, η επιλογή των σημείων (Wi-Fi hotspots) αφορά διάφορους χώρους που υπέδειξε ο Δήμος Σάμου, λιμάνια, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Αργότερα, προβλέπεται επέκταση του Wi-Fi και σε χώρους μεγάλης έκτασης, ειδικού ενδιαφέροντος και ειδικών τεχνικών και λειτουργικών απαιτήσεων δικτύου και εξοπλισμού (χώροι εκδηλώσεων ή τουριστικού ενδιαφέροντος, ανοιχτοί αθλητικοί χώροι κλπ).

Πως θα συνδέονται οι πολίτες

Οι πολίτες θα μπορούν να συνδέονται για χρονικό διάστημα 30 λεπτών, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης για εσωτερικούς χώρους και σε απόσταση 100 μέτρων για τα εξωτερικά σημεία. Κάθε σημείο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα οι οποίοι θα μπορούν:

- Να έχουν απλή πρόσβαση στο Internet, αλλά με περιορισμούς για ακατάλληλο περιεχόμενο, streaming κλπ, καθώς και περιορισμό στην ταχύτητα, η οποία κατά μέγιστο θα είναι 1 εως 1,5 Mbps.

- Να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες της περιοχής.

- Να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες από τον Δήμο.